Acasă Eveniment Imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 ani şi 16 ani, din...

Imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 ani şi 16 ani, din luna februarie

590
DISTRIBUIȚI

S-au confirmat 131 cazuri de gripă nouă (în judeţul Timiş, 7), şi au avut loc încă patru decese, la nivel naţional. Numărul total de cazuri de infectare este de 6.386, dintre care 100 soldate cu decese.
“Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a mai primit încă 15.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi, A/H1N1 şi va fi distribuit medicilor de familie, medicilor din cabinetele şcolare şi medicilor din centrele de vaccinare, din Timişoara şi Timiş. Vaccinarea este gratuita”, a subliniat Dana Şpac, PR DSP Timiş. Cele 15.000 de doze de vaccin se adaugă celor peste 65.000 de doze repartizate iniţial judeţului Timiş. Persoanele care doresc să fie imunizate contra virusului de tip nou, A/H1N1, trebuie să se adreseze medicului de familie. Persoanele neasigurate vor fi vaccinate în centrele de vaccinare din unităţile sanitare din Timişoara (Spitalul Judeţean, Spitalul Municipal, Spitalul de Boli Infecţioase de la Pădurea Verde, Clinica din Complexul Sudenţesc, precum şi în spitalele orăşeneşti din judeţ.
În ultimele 24 de ore, s-au confirmat 131 cazuri de gripă nouă (în judeţul Timiş, 7) şi au fost confirmate încă patru decese, la nivel naţional.  Numărul total de cazuri este de 6.386, dintre care 100 soldate cu decese. Ministerul Sănătăţii estimează începerea campaniei de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 6 ani şi 16 ani din luna februarie 2010, dacă vaccinul pentru aceste categorii de vârstă va fi aprobat de către Agenţia Naţională a Medicamentului. Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare Cantacuzino, producătorul vaccinului, derulează în prezent testele clinice pentru aceste categorii de vârstă. Campania de vaccinare în şcoli va fi organizată împreună cu Ministerul Educaţiei, cele două instituţii colaborând la desfăşurarea tuturor campaniilor de vaccinare realizate în Programul Naţional de imunizare. La fel ca şi în cazul vaccinării persoanelor adulte, imunizarea şcolarilor şi a celor din grădiniţe nu este obligatorie. Părinţii vor fi consultaţi, solicitându-se acordul în vederea vaccinării.

Comentarii

comentarii