Acasă Economic În plin scandal cu primarul Robu, în legătură cu poluarea, Continental Anvelope...

În plin scandal cu primarul Robu, în legătură cu poluarea, Continental Anvelope anunță o investiție de 4 milioane de euro în reducerea emisiilor olfactive

856
DISTRIBUIȚI

În plin scandal cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu, legat de poluare, compania Continental a anunțat că va investi 4 milioane de euro pentru extinderea sistemului de Oxidare Termică Regenerativă, o tehnologie folosită pentru reducerea emisiilor olfactive în fabrica de anvelope din Timișoara. Investiția se concentrează pe reducerea percepției mirosului specific producției de anvelope în perimetrul adiacent fabricii. Continental a realizat teste pilot asupra soluției tehnice începând din decembrie 2013. Dacă în anii trecuți primeau zeci de plângeri pe lună în legătură cu poluarea, anul acesta pe adresa Continental au venit doar patru plângeri.

În 2016, compania a finalizat punerea în aplicare a proiectului, iar acum se dorește extinderea acestei tehnologii. „Această investiție face parte din strategia noastră de dezvoltare durabilă, care se axează, în continuare, pe eficiență, productivitate și protecția mediului înconjurător“, a declarat Sorin Samonid, directorul general Continental Anvelope Timișoara.

În plus, pentru creșterea eficienței, în perioada următoare, fabrica de anvelope din Timișoara a depus la autoritățile competente cereri pentru modificarea unor hale. „Continental Anvelope Timișoara nu își va mări volumul de producție. Am depus la Primăria Timișoara cereri de autorizare pentru demolare și reconstrucție hală, avizate pozitiv de autoritățile locale. Hala nou construită va fi folosită pentru stocarea semicomponentelor și pentru recompartimentarea si eficientizarea producției la volumul de producție actual, fără impact asupra mediului. Vreau să subliniez faptul că prin aceste investiții volumul de producție al fabricii nu va crește “, a declarat Sorin Samonid.

Dosarul depus spre aprobare conține avizul pozitiv din partea Agenției Județene pentru Protecția Mediului care arată că hala ce urmează a fi construită și activitatea desfășurată acolo nu au un impact negativ asupra mediului.

Primarul Timișoarei a anunțat însă că nu va aproba nici un plan de extindere al activității de la Continental Anvelope.

 

Comentarii

comentarii