Acasă Economic Încă o recunoaștere internațională pentru domeniul ”Contabilitate” din cadrul Universității de Vest...

Încă o recunoaștere internațională pentru domeniul ”Contabilitate” din cadrul Universității de Vest din Timișoara

2257
DISTRIBUIȚI
FEAA-600x338

Începând cu anul universitar 2021 Universitatea de Vest din Timișoara deține o nouă acreditare internațională din partea Association of Chartered Certified Accountants (ACCA). Prin această acreditare, absolvenții programului masteral Audit financiar-contabil vor fi exceptați la o parte din examenele pentru obținerea certificării profesionale ACCA.

ACCA reprezintă una dintre cele mai importante organizații profesionale în domeniul contabilității din lume, oferind certificări profesionale de renume mondial. Organizația are în prezent peste 140.000 de membri și 404.000 de studenți și afiliați în 178 de țări, aceștia fiind printre cei mai căutați profesioniști în domeniul contabilității auditului și raportărilor financiare din întreaga lume, satisfăcând cele mai ridicate standarde profesionale în domeniu.

Certificarea profesională ACCA conferă deținătorilor un avantaj competitiv important pe piața muncii, aceștia fiind recunoscuți la nivel global ca având gândirea strategică, abilitățile tehnice și valorile profesionale necesare pentru a contribui semnificativ la dezvoltarea oricărei organizații pentru care ar lucra sau din care ar face parte.

„Obținerea acestei acreditări internaționale reprezintă o confirmare a seriozității și recunoașterea internațională a școlii timișorene de contabilitate și audit. De altfel, secția Contabilitate și Informatică de Gestiune este una dintre cele mai dinamice și prestigioase specializări ale Universității de Vest din Timișoara. Aceasta pentru că, pe de o parte ciclul de licență deține deja recunoașterea internațională a ACCA, iar specializarea Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik (Contabilitate și Informatică de Gestiune cu predare în limba germană) deține un acord de diplomă dublă cu Hochschule Karlsruhe-Technik und Wirtschaft. Universitatea parteneră din Karlsruhe este una de mare prestigiu în Germania, aflându-se în ultimii ani pe primele locuri în clasamentul programelor educaționale de informatică și administrarea afacerilor din Germania. Suntem orientați spre dobândirea, de către către studenții noștri, de competențe practice care să le permită să se integreze adecvat pe o piață a forței de muncă cu provocări specifice generate de impactul tehnologiilor disruptive și care schimbă comportamente, inclusiv modul de a fi. De asemenea în contextul crizei COVID 19 și a limitării circulației persoanelor, foarte mulți dintre tinerii liceeni care probabil aplicau pentru universități din străinătate vor găsi, în specializările domeniului Contabilitate de la Universitatea de Vest din Timișoara, soluția identică din perspectiva pregătirii profesional-academice” a precizat prof. univ. dr. Bunget Ovidiu Constantin, directorul Departamentului Contabilitate și Audit al Universității de Vest din Timișoara

Comentarii

comentarii