Acasă Actualitate Încă un preot cu COVID: protopopul Mircea Szilagyi din Ghiroda, ţinut “în...

Încă un preot cu COVID: protopopul Mircea Szilagyi din Ghiroda, ţinut “în dulap”, de secretomania preotului vicar Ionel Popescu

1213
DISTRIBUIȚI

La aproape trei săptămâni de la Crăciun şi câteva zile de la sărbătoarea Bobotezei, interval în care numeroşi creştini au trecut pragul bisericilor şi au luat binecuvântări de la preoţi, iar preoţii au trecut pragul a sute, poate mii de credincioşi din eparhiile lor, cu Iordanul, cazurile de COVID-19 în rândul preoţilor nu se topeşte, dar nu se aude nimic despre sfinţiile lor, pentru că îmbolnăvirile sunt ţinute sub obroc de Biroul de presă al Mitropoliei Banatului. De acelaşi preot vicar Ionel Popescu al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Cel mai recent caz este al preotului paroh Mircea Szilagyi, protopopul Protoieriei Timişoara II, consilier al Mitropoliei Banatului, care slujeşte în Ghiroda Nouă, care are COVID-19.

Nu este nici ruşine şi nici infracţiune să te infectezi cu SARS-CoV-2 sau cu vreo altă boală, de la şefi de state la premieri, cadre didactice, elite ale culturii au trecut prin astfel de momente, de internări, au povestit cum a fost, i-au mulţumit lui Dumnezeu că au scăpat. Comunicarea Mitropoliei Banatului rămân de neînţeles de secretoasă şi de deficitară la capitolul comunicare, în acest sens.

Cu ce a fost afectată Mănăstirea Partoş, când veşnicul de pomenire Padre a anunţat că are COVID? Dimpotrivă, a coagulat enoriaşii şi empatia a zeci de mii de credincioşi din toată ţara.   

Da, este adevărat că atunci când o persoană este confirmată cu COVID, demarează o anchetă epidemiologică a DSP Timiş, că trebuie anunţate toate persoanele cu care a venit în contact. Da, ar fi foarte dificil să spui că ai fost în contact cu sute de persoane.

Secretomania vicarului Ionel Popescu devine periculoasă pentru sănătatea a enoriaşilor. Ruşine!

Comentarii

comentarii