Acasă Cultura IncubART Makerspace, o nouă casă pentru artiștii timișoreni

IncubART Makerspace, o nouă casă pentru artiștii timișoreni

2134
DISTRIBUIȚI

IncubART Timișoara, localizat pe Calea Buziașului, nr.11A, la etajul 2, și-a deschis porțile pentru artiștii din oraș, miercuri, 13 februarie 2019. IncubART Makerspace oferă 22 de spații de lucru individuale, cu suprafețe între 14 și 40 de metri pătrați, 500 de metri de spațiu comun pentru relaxare și schimb de idei, o sală de conferințe de 100 de metri pătrați și 400 de metri pătrați de ateliere dotate cu unelte performante pentru prelucrarea lemnului, ceramicii, textilelor, metalelor și cerii. Accesul în studiouri se realizează organizat și personalizat, sala de conferințe necesită rezervare, iar uneltele din atelier pot fi folosite gratuit de creatorii incubART.

De amenajarea spațiul s-au ocupat în permanență cei doi artiști, Daniel și Florin, care, observând lipsa unei loc în care artiștii timișoreni să își realizeze lucrările, au venit cu ideea unui spațiu care să ofere cele mai bune facilități pentru aceștia. Timp de mai bine de un an, de când s-a ales locația studiourilor până la finalizarea lucrărilor, aceștia au gândit proiectul ca unul care să fie demn de Capitala Culturală Europeană din 2021. Deși nu s-au finalizat lucrările, mare parte din ateliere sunt deja complet utilate, iar artiștii sunt așteptați să-și manifeste talentul.

La inaugurare, creatorii proiectului au mulțumit partenerilor care s-au implicat în proiect sau, măcar, l-au susținut. Din partea Timișoara 2021, a vorbit Simona Neumann, director executiv, care i-a felicitat pe artiști pentru idee și speră să continue colaborarea. Pentru primar a vorbit, scurt, purtătorul său de cuvânt, care a spus că Nicolae Robu a sprijinit și va sprijini și în continuare proiectul. Prodecanul Facultății de Arte și Design, Matei Gașpar a spus că, pentru studenții facultății sale, atelierele pot fi locuri în care aceștia să-și desfășoare activitatea de practică, iar Banca Transilvania, sponsor important, printr-un reprezentant, a comunicat importanța pe care acest proiect o poate avea pentru economia locală, și nu numai.

Comentarii

comentarii