Acasă Cultura Institutul Francez Timișoara marchează Ziua Internațională a Francofoniei 2022

Institutul Francez Timișoara marchează Ziua Internațională a Francofoniei 2022

DISTRIBUIȚI

Institutul Francez Timișoara marchează Ziua Internațională a Francofoniei 2022. ”Vă invităm luni, 21 martie, să vizitați Vila Kimmel, să ne cunoașteți și să descoperiți cum se desfășoară o zi din viața echipei Institutului Francez din Timișoara”, îndeamnă IFT.

Cu acest prilej va avea loc Ziua porților deschise.

Astfel, au fost pregătite o serie de activități pentru a celebra francofonia! Ziua începe, de la ora 10, cu căteva ateliere dedicate grupurilor de școlari.

Echipa Institutului Francez Timișoara a explicat: Îi vom ajuta pe cei mici să facă cunoștință cu franceza și le vom arăta că aceasta poate fi și distractivă. De asemenea, Elodie Peurou, directoarea de cursuri, va susține, între 10:00-12:00 un curs demonstrativ de inițiere în limba franceză.

De la ora 12:00, vă invităm la GRAND FlashMob al păcii și solidarității: o activitate pentru mici și mari, prin care participanții își vor putea arăta solidaritatea față de refugiații din Ucraina. Mai apoi, vom desena și vom lăsa mesaje pentru ucraineni, pe care le vom lipi pe peretele din Jardin Vivant. I-am invitat și pe refugiații de la Centrul de Suport din Timișoara, cu gândul de a le oferi câteva clipe de liniște, de a-i ajuta să se desprindă de haosul care le-a cuprins viețile.

Ziua Francofoniei continuă cu o inițiere în Pétanque, joc franțuzesc care se joacă cu ajutorul unor bile de metal. Scopul principal al jocului este de a arunca bilele de metal cât mai aproape de o țintă, o bilă colorată, numită cochonnet. Scopul secundar este de a le reda zâmbetul copiilor, prezentându-le, totodată, o parte din cultura franceză.

Ziua porților deschise se încheie cu atelierul de povești L’heure du conte.

În plus, pe tot parcursul zilei francofoniei, cardul CulturaPLUS va putea fi achiziționat la prețul de 50 de lei/an, pentru copii și adulți.

Așadar, vă așteaptă o zi plină de surprize și de activități care mai de care mai frumoase ! Venez nombreux ! – este mesajul Institutului Francez Timișoara.

 

Comentarii

comentarii