Acasă Actualitate Inundație în zona centrală a Timișoarei. Circulația rutieră este blocată

Inundație în zona centrală a Timișoarei. Circulația rutieră este blocată

DISTRIBUIȚI

Subsolul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara şi cel al Policlinicii de pe strada Iosif Nemoianu au fost inundate, vineri, în urma unei ploi puternice. De asemenea, mai multe străzi şi pasajul de pe strada Gh. Lazăr s-au umplut cu apă, iar circulaţia rutieră a fost îngreunată.

”În urma fenomenelor meteorologice avertizate, pompierii din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Timişoara sunt solicitaţi să intervină, până în acest moment, pentru evacuarea apei din 4 case în Timişoara; evacuarea apei din 2 demisoluri în Timişoara; evacuarea apei din subsolurile Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” şi a Policlinicii de Pediatrie de pe strada Iosif Nemoianu”, a transmis ISU Timiş.

De asemenea, mai multe străzi din Timişoara şi un pasaj s-au umplut cu apă, îngreunând circulaţia rutieră.

Municipiul Timişoara şi localităţi din judeţul Timiş au fost vizate, vineri, de o avertizare cod roşu de furtună valabil până la ora 16.00.

În contextul fenomenelor meteorologice prognozate la nivelul județul Timiș  sunt în desfășurare următoarele intervenții:

– *mun. Timișoara* – evacuare apă din *9* subsoluri (dintre care 5 la instituții publice: 4 spitale, 1 la IPJ), *2* străzi, *5* curți, *4* agenți economici, respectiv degajare copac căzut pe carosabil;
– *loc. Dumbrăvița* – evacuare apă de pe *1* stradă și *1* subsol al primăriei.

Până la oea 18 au fost primite un număr de *182* apeluri SNUAU 112 (inclusiv reveniri) referitoare la inundații.

Comentarii

comentarii