Acasă Administraţie Inundațiile la control. Cazul Banat

Inundațiile la control. Cazul Banat

DISTRIBUIȚI

Începând cu 14 martie, până în 29 martie, versiunile draft ale planurilor de management al riscului la inundații corespunzătoare ciclului 2 de implementare a Directivei Inundații sunt supuse dezbaterilor publice de la nivelul celor 11 administrații bazinale de apă. În 28 martie, dezbaterea va fi pentru zona Banat.

Calendarul evenimentelor este următorul:

14 martie- Apele Române Crișuri;

21 martie- Apele Române Someș-Tisa, Apele Române Mureș, Apele Române Olt, Apele Romane Dobrogea-Litoral;

24 martie – Apele Române Argeș-Vedea;

27 martie- Apele Romane Prut-Bârlad;

28 martie- Apele Române Banat și Apele Romane Buzau-Ialomita;

29 martie-Apele Române Siret.

Aceste activități sunt organizate în cadrul proiectului „Întărirea capacitații autorității publice centrale în domeniul apelor în scopul parcurgerii etapelor a 2-a si a 3-a ale Ciclului II al Directivei Inundații – ROFLOODS” – Inundatii.ro, dezvoltat de Ministerul Mediului – România împreună cu Administrația Națională „Apele Române” prin Administrațiile Bazinale de Apă și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor cu sprijinul World Bank Romania.

Prin intermediul RO-FLOODS, România, în calitate de Stat Membru al UE, implementează prevederile 𝐷𝑖𝑟𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣𝑒𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑖𝑛𝑑 𝑒𝑣𝑎𝑙𝑢𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠̦𝑖 𝑔𝑒𝑠𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑟𝑖𝑠𝑐𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑙𝑎 𝑖𝑛𝑢𝑛𝑑𝑎𝑡̦𝑖𝑖 (etapa a doua) care presupun realizarea ciclică a etapelor:

Evaluarea Preliminară a Riscului la Inundații (EPRI);

Elaborarea Hărților de Hazard și de Risc la Inundații (HHRI);

Elaborarea Planurilor de Management al Riscului la Inundații (PMRI).

În urma parcurgerii acestora, specialiștii identifică soluțiile și măsurile necesare pentru atenuarea riscurilor la inundații, conform standardelor internaționale și a bunelor practici existente.

Toate aceste informații sunt integrate în Planuri de Management al Riscului la Inundații (PMRI), elaborate pentru fiecare Administrație Bazinală de Apă și unul aferent Fluviului Dunărea, documentații ce se supun procedurii de evaluare de mediu. Documentele mai pot fi consultate aici pe site-ul 𝐰𝐰𝐰.𝐢𝐧𝐮𝐧𝐝𝐚𝐭𝐢𝐢.𝐫𝐨 sau accesând link-ul: https://inundatii.ro/resurse/…

 

Comentarii

comentarii