Acasă Economic Ion Țiriac pregătește sute de apartamente în locul fostului Abator Orășenesc din...

Ion Țiriac pregătește sute de apartamente în locul fostului Abator Orășenesc din Timișoara, unde voia să facă mall

DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Ion Țiriac pregătește depunerea actelor de autorizare pentru construcția a două ansambluri rezidențiale, cu câteva sute de apartamente fiecare, în Brașov și Timișoara, pe terenuri pe care înainte de criza imobiliară din 2008 intenționa să facă mall-uri.

„Este începutul unei era a Țiriac Imobiliare, care o să se desfășoare în următorii ani începând cu Bucureștiul și continuând cu Timișoara, Brașov și alte localități mai mici. După 32 de ani, România încă este foarte în urmă cu ceea ce înseamnă imobiliare moderne. Adică un kilowatt în minus la energie, un sistem de deplasare în imobil mai ușor decât în cele făcute acum 20 de ani. Țin neapărat să fac și turnul de 50 de etaje din București, deși oamenii mei spun că nu merită făcut în felul acela“, a declarat Ion Țiriac la lansarea oficială a clădirii sale de birouri Țiriac Tower din zona Pieței Victoriei din București, o investiție de 40 de milioane de euro.

Țiriac va construi un ansamblu rezidențial și la Timișoara în locul fostului Abator Orășenesc, o construcție monument istoric realizată în 1904-1905. Și aici era planificată realizarea unui mall în parteneriat cu Riofisa.

„ Proiectele se vor adresa segmentului de piață mid-high. Anul acesta depunem actele pentru autorizații de construire pentru ambele proiecte. Numărul de locuințe va fi stabilit după aprobarea indicatorilor urbanistici, dar va fi de ordinul sutelor în fiecare proiect. Dacă rămân foarte mari costurile de construcție și puterea de cumpărare nu se ajustează, atunci cererea va fi mult mai mică. Nu putem construi un proiect neprofitabil. Credem că într-un an și jumătate vom obține autorizația de la Brașov și în maxim doi ani și la Timișoara, deci am putea începe în 2023-2024“, a declarat Petru Văduva, CEO-ul Țiriac Holding. 

Sursa: profit.ro

 

Comentarii

comentarii