Acasă Politica Ionuț Gaiță, liberalul care vrea să dea mediul de afaceri pentru Senat....

Ionuț Gaiță, liberalul care vrea să dea mediul de afaceri pentru Senat. Nu uită „de unde pleacă” și vine tot cu soluții pentru antreprenori

782
DISTRIBUIȚI

Ionuț Gaiță este unul dintre candidații PNL pentru Senatul României, fiind al doilea pe listă, după Alina Gorghiu. Gaiță este om de afaceri și președinte al Consiliului de Administrație al Horticultura SA. Acum, acesta își propune ca de la Parlament să susțină proiecte chiar pentru mediul de afaceri. Pe debirocratizare și, ca metodă de realizare a acesteia, pe nevoia de digitalizare vrea să pună accent liberalul.

„Sunt un om de afaceri realizat. Colaboratorii, partenerii de afaceri și angajații mei, toți mă cunosc ca fiind un om serios, un om de cuvânt. La început nu le-am văzut ca pe un avantaj, dar pe parcursul evoluției mele mi-am dat seama că lipsurile și traiul greu al familiei, au fost baza dezvoltării mele, a principiilor și a valorilor care îmi guvernează viața. Am înțeles de mic că doar prin muncă și perseverență poți obține rezultate. Și am reușit!”, consideră acesta.

Ce probleme are România? Răspunsul lui Ionuț Gaiță: „Cozi infernale, birocrație stufoasă, sute de copii xerox, plimbatul dosarelor cu șină de la o instituție la alta… Cât timp ne mai rămâne să ne bucurăm de cei dragi, de familie, de copii?! Astfel ne dăm seama cât de importantă este digitalizarea, eficientizarea procesele de comunicare dintre instituție și cetățean, interconectarea serviciilor publice de larg interes”.

Tocmai de aceea, ca senator, Gaiță ar urma, în primul rând, să susțină proiecte de debirocratizare. Mai exact, acesta dorește realizarea mai unui mecanism simplificat de accesare a fondurilor europene, o reformă a legislației achizițiilor publice, debirocratizarea serviciilor publice și digitalizarea serviciilor publice. „Senatul României este o provocare. Știu că voi avea parte de multe impedimente și că mă așteaptă multe necunoscute, însă mă voi zbate pentru ca proiectele și obiectivele noastre să fie realizate”, spune liberalul.

Dintre soluții propuse de el, digitalizarea îi pare cel mai ușor de realizat. „Românii sunt recunoscuți ca fiind în topul celor mai bine pregătiți IT-iști. Avem capacitatea necesară pentru a realiza sisteme digitale interconectate, sigure și bine dezvoltate. Beneficiile digitalizării sunt evidente: economisim timp, bani și energie, crește performanța sistemului public și a mediului privat, crește productivitatea și eficiența angajaților, a funcționarilor publici, a afacerilor și a instituțiilor statului, crește încrederea cetățenilor în instituțiile statului și avem o lume mai verde, cu mai puțină hârtie consumată”, spune candidatul liberal.

Concret, Gaiță propune înscrierea tuturor UAT-urilor în Sistemul Național Electronic de Plată Online, ghișeul.ro, semnătură digitală gratuită pentru cetățeni și mediul de afaceri, interconectarea fluxurilor de date ale instituțiilor publice.

Comentarii

comentarii