Acasă Actualitate ISJ Timiș: 99,83% dintre absolvenții clasei a 8 a au fost repartizați...

ISJ Timiș: 99,83% dintre absolvenții clasei a 8 a au fost repartizați în învățământul liceal

274
DISTRIBUIȚI

2879 din Timiș (plus din celelalte 73 de județe) absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat (anul școlar 2021 – 2022) în prima etapă de repartizare computerizată.

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2021 – 2022).

Au fost repartizați 99.83% elevi (%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate: 1885 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 1067 candidați la filiera tehnologică.

4 candidați au fost admiși cu media generală 10.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate: 409 (din care 1 loc special rromi, 5 loc special CES)elevi la specializări vocaţionale; 9 elevi în învăţământul militar; 19 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă; 34 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor cu CES.

Alți 572 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

5 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 346 admitere computerizată + 55 lspecializări vocaționale locuri.

 

 

Comentarii

comentarii