Acasă Actualitate Istoria trăită, istoria povestită a Banatului

Istoria trăită, istoria povestită a Banatului

DISTRIBUIȚI

copii cevaDeportarea în Bărăgan sau la muncă forţată în U.R.S.S, amintiri din Timișoara sau despre Revoluţia din 1989 – toate aceste teme și multe altele fac parte dintr-un proiectul inedit “Întâlnirea generațiilor în istoria orală: istoria trăită – istoria povestită”.
Astfel, 40 de elevi din șapte licee timișorene au participat la acest important proiect, iar rezultatul muncii lor se regăsește într-un volum intitulat  “Intâlnirea generaţiilor în istoria orală”. Elevii sunt de la Colegiul Naţional „C.D.Loga”, Colegiul Naţional „Bănăţean”, Liceul „J.L. Calderon „ Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara, Liceul Tehnic Energetic „Regele Ferdinand I”, Colegiul Tehnic „Ion I.C.Brătianu”.
 “Proiectul a fost unul extrem de interesant și provocator deopotrivă pentru copii și coordonatorii lor. Elevii au avut parte de o experiență inedită pentru ei: au învățat ce înseamnă istoria orală, cum se ia și mai apoi cum se transcrie un interviu. Tematica a fost: “Deportarea în Bărăgan”, „Deportarea la muncă forţată în U.R.S.S.”, „Povești de viaţă”, „Amintiri din Timișoara”, „Școala în trecut”, „Revoluţia din 1989” – spune Simona Hochmuth, coordonatorul volumului.
Lansarea cărții “Intâlnirea generaţiilor în istoria orală” are loc joi, 24 noiembrie, de la ora 16.30, în sala Studio Art a Casei Artelor, din cadrul Direcției de Cultură și Patrimoniu Timiș, în prezența elevilor autori și a profesorilor coordonatori. Despre carte și însemnătatea istoriilor consemnate în ea va vorbi prof. Brîndușa Armanca. Momentul se bucură de participarea Excelenţei sale Werner Hans Lauk, Ambasador al Germaniei la București, a lui Daniel Seiberling, director regional pentru România, Ucraina și Republica Moldova și a Consulului Germaniei la Timișoara, Rolf Mahrun –a explicat Andreea Medinschi, PR DCP Timiș.

Comentarii

comentarii