Acasă Actualitate Istorie pe roți, prezentată la Timișoara de David Carp și Max Gruber

Istorie pe roți, prezentată la Timișoara de David Carp și Max Gruber

DISTRIBUIȚI

Iubitorii de maşini și istorie auto vor avea parte de o expoziție inedită. Vor fi expuse pentru prima dată o serie de schiţe Bayerische Motoren Werke AG (BMW) mai puţin cunoscute, semnate de legendarul designer Paul Bracq, perioadă care marchează momentul de transformare al mărcii de acum 50 de ani. Expoziția se va desfășura în cadrul CODRU Sustainart Village, începând din 6 octombrie la CODRU Urban Garden (Cazarma U).

În 8 octombrie, de la ora 20:30, David Carp, cu o experiență de peste 25 de ani ca designer BMW Group și Rolls Royce, va susține un tur ghidat al expoziției. Tot atunci va fi proiectat filmul de excepție He Flew Ahead – Karl Schwanzen. Max Gruber- producătorul și regizorul lui – va vorbi despre documentarul care prezintă povestea și viața arhitectului austriac Karl Schwanzen. Îmbină cu ușurință tehnici de documentar clasice cu elemente de ficțiune. Interviurile și imaginile de arhivă ale capodoperelor arhitecturale ale lui Schwanzer cu introducerea unor elemente de ficțiune, cu ajutorul actorului Nicholas Ofczarek, dau o notă aparte peliculei. Cu această ocazie vor fi adăugate câteva elemente speciale în cadrul expoziției.

Asociația Codru Festival împreună cu Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România aduce la Timișoara Creative Sustainability Week. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 6 octombrie, de la ora 19:30 la CODRU Urban Garden. Activitățile se vor desfășura concomitent în 3 orașe din țară: Timișoara, București și Cluj până în 15 octombrie.

𝐂𝐎𝐃𝐑𝐔 𝐒𝐮𝐬𝐭𝐚𝐢𝐧𝐚𝐫𝐭 𝐕𝐢𝐥𝐥𝐚𝐠𝐞 – este un proiect de educație, care aduce în prim plan tema dezvoltării urbane sustenabile prin reconectarea la natură în mijlocul orașului. CODRU Sustainart Village, la fel ca și CODRU Festival, este construit pe cei patru piloni de bază: Artă și Cultură, Educație, Divertisment și Sustenabilitate. Acești piloni se regăsesc în fiecare proiect CODRU.

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul LightOverBorber2023+, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Evenimentul este susținul de Forvia Hella.

Comentarii

comentarii