Acasă Actualitate Iulian Nistea – preotul românilor din Paris – și Trezvia (Nespis) diasporei...

Iulian Nistea – preotul românilor din Paris – și Trezvia (Nespis) diasporei din Franța

374
DISTRIBUIȚI

Părintele Iulian Nistea, din cadrul Catedralei Mitropolitane „Sfinţii Arhangheli” din Paris, are o dublă formaţie, matematică şi teologică, dezvoltată între Cluj-Napoca, Sibiu, Bucureşti şi Paris.

Studiile de masterat le-a desfășurat în perioada 2002-2003 la Institut de Théologie Orthodoxe «St.Serge» din Paris, cu lucrarea „Cultul Sfântului Antonie cel Mare în Orientul Creștin. Investigație istorică” (Le culte de saint Antoine le Grand dans l’Orient chrétien. Investigation historique).

Între 2005-2007, efectuează studii la Școala practică de studii superioare – Științe religioase (EPHE-SR, Sorbona) despre Istoria Bisericii și a comunității ortodoxe române din Paris.

Preot cu ferventă vocaţie misionară, conduce diverse reviste, realizează emisiuni radio şi explorează potenţialul publicistic al internetului. Poet, eseist, traducător, părintele Iulian moderează de asemenea mai multe grupuri de discuții online și întreține un sit de spiritualitate și literatură (http://www.nistea.com).

Părintele Iulian Nistea este unul dintre cei mai prolifici webmasteri români, autor, în câțiva ani, a peste 15 site-uri de ortodoxie românească. El însuși un fiu rătăcitor, fostul student la matematică e convins acum că și cuvântul mut, în limbaj „html“, poate ajunge la inima oamenilor, via Dumnezeu.

S-a născut în 1972, la Alba Iulia. Adolescentul supărat pe Dumnezeu, căutând în Biblie argumentele răzvrătirii, a ajuns, în 2002, preotul romanilor din Paris. Un an și jumătate a trecut prin martorii lui Iehova, baptism… un drum al Damascului.

Părintele Iulian vă așteaptă cu interes întrebările legate de spiritualitatea ortodoxă, dar și de problematicile vremurilor actuale la care ortodoxia poate oferi soluții. Când? Joi, 11 martie, ora 20.00 (ora României). telefon: 0731 004347 – pr. Nichifor Tănase.

 

 

Comentarii

comentarii