Mâncare ca pe vremea romanilor
La ediţia din acest an va participa şi o echipă de bucătari de la Zalău, care, în urmă cu ceva vreme, a descoperit peste 300 de reţete de pe vremea romanilor. Organizatorii nu au vrut să dezvăluie prea multe din tainele mâncărurilor care se preparau în urmă cu 2.000 de ani. Totuşi, unul din deserturile favorite ale oamenilor care trăiau în urmă cu două milenii este foarte simplu de făcut în zilele noastre. Acesta era compus dintr-un aluat înmuiat în miere, iar mai apoi era pus pe ţigla casei, unde se carameliza. La acest concurs de gătit în aer liber va participa şi o echipă de bucătari timişoreni, care, în urmă cu câteva luni a obţinut marele premiu la un festival de gătit din Serbia. Culmea este că la acest campionat de gătit în aer liber nu va fi gătită nici o mâncare românească. Asta pentru că, spun organizatorii, românii nu au nici o mâncare recunoscută pe plan internaţional. Nici măcar sarmalele sau clătitele bănăţeneşti nu ne aparţin nouă, ci altor popoare. Una peste alta, cine va veni la acest spectacol culinar va avea ce vedea pentru că, în timp ce bucătarii vor prepara bucate, atmosfera va fi întreţinută de o formaţie de dansuri sud-americane şi de interpreţi de muzică populară.
Comentarii
comentarii