Acasă Eveniment La Dudeştii Vechi, în Timiş, se fac prospecţiuni pentru petrol şi gaze...

La Dudeştii Vechi, în Timiş, se fac prospecţiuni pentru petrol şi gaze naturale, nu pentru gaze de şist

DISTRIBUIȚI

duminica 3 august la dudestii vechi DSCF8996Un adevărat exerciţiu democratic, privind problematica gazelor de şist şi a prospecţiunilor, a avut loc duminică, 3 august, la Dudeştii Vechi, în judeţul Timiş. Primarul Gheorghe Nacov a organizat o dezbatere publică la căminul cultural, cu participare liberă.

Tema de mare actualitate a trezit interesul cetăţenilor, îndeosebi al fermierilor, care au venit în număr foarte mare. Căminul a fost arhiplin. În plus, a participat şi un grup de ecologişti. Dezbaterea a început la ora 19, şi a ţinut mai bine de două ore şi jumătate. La eveniment au fost invitaţi şi reprezentanţii Nis Petrol, compania care a obţinut toate aprobările legale necesare de la ANRM pentru a începe prospecţiunile pentru petrol şi gaze naturale în zonă. De la început, edilul a ţinut să atragă atenţia că Primăria şi Consiliul Local Dudeştii Vechi sunt împotriva explorării gazelor de şist şi a metodei fracturării hidraulice de explorare pe perimetrul comunei, de aceea, în şedinţa de luni, 4 august, de la ora 19, va fi dată o hotărâre de consiliu local prin care va fi interzisă explorarea gazelor de şist. “Cu siguranţă că va apărea în presă că Nacov Gheorghe este primul primar ecologist care a interzis gazele de şist”, a subliniat ironic edilul. În continuare, Nacov a subliniat intenția sa de a informa populația cu privire la această problematică. Nis Petrol nu caută gaze de şist, ci petrol, şi are toate aprobările legale necesare pentru a face prospecţiuni în perimetrul localităţii. “Oricum, vor fi realizate aceste prospecţiuni, iar Primăria şi Consiliul Local Dudeştii Vechi nu le pot opri. Acestea pot avea loc, fiindcă aşa a decis statul român”, a subliniat Nacov.
Reprezentanţii Nis Petrol au transmis cetăţenilor că ei nu caută gaze de şist, ci petrol şi gaze, atât de importante economiei naționale . În plus, proprietarii terenurilor unde vor avea loc săpăturile vor fi despăgubiţi. Se preconizează că prospecţiunile vor începe spre sfârşitul lunii august.

Comentarii

comentarii