Reşiţenii s-au adaptat la condiţiile de criză şi fiecare se descurcă cum poate. Cum salariile sunt şi aşa foarte mici, angajaţii care primesc bonuri de masă s-au reorientat şi, mai nou, merg cu ele şi la piaţă.
Chiar dacă nu toţi comercianţii au îmbrăţişat această metodă de plată, tichetele reprezintă pentru cei mai mulţi dintre ei o modalitate de a-şi vinde marfa. Cu bonurile primite de la oameni, pieţarii îşi procură la rândul lor alimentele de care au nevoie, fiindcă pe lângă legume, fiecare mai are nevoie de ulei, zahăr sau alte produse.
„Da, la noi la Belinţ este multă varză, iar acum lumea cumpără pentru a o pune la borcan sau chiar la butoi. Sigur că le dăm şi pe tichete de masă, numai să cumpere…“, spune o producătoare de legume din Biniş.
Comercianţii din pieţe se plâng şi spun că nici aşa nu mai vine lumea la piaţă ca pe vremuri. Pieţarilor le este tot mai greu să îşi vândă marfa, aşa că se descurca cum pot.
„Desigur că dăm şi pe tichete de masă: ardei, roşii, ceapă, castraveţi, orice ne cer. Şi noi la rândul nostru le folosim apoi la magazin pentru a ne cumpăra ulei, zahăr şi ce mai avem nevoie prin casă“, spune Mărioara Augustin, legumicultor din Fârliug.
Comentarii
comentarii