Acasă Administraţie La Timișoara se va înființa un centru regional de consiliere pentru agresori

La Timișoara se va înființa un centru regional de consiliere pentru agresori

778
DISTRIBUIȚI

La Timișoara urmează să fie înființat un centru regional pentru consilierea agresorilor, ca parte a unui proiect privind reducerea numărului cazurilor de violență domestică și de agresiune împotriva femeilor. Acesta este finanțat cu fonduri norvegiene și va fi implementat de Consiliului Județean Timiș și Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES).

Centrul va fi operaționalizat în urma aprobării în plenul CJ Timiș a unui acord de parteneriat tripartit care include, pe lângă cele două instituții, și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (DGASPC).

Rolul Consiliului Județean este ca împreună cu cei de la DGASPC, instituție aflată de altfel în subordonarea acestuia, să identifice spațiul necesar înființării centrului de consiliere pentru agresori, dar și să-i asigure funcționarea pe durata implementării proiectului, cât și pentru încă cinci ani de la încheierea acestuia, prin alocarea fondurilor necesare.

„Răspundem prompt și pozitiv la propunerile concrete de rezolvare a unor probleme. Violența domestică este o realitate ignorată de prea mult timp și necesită o mai mare implicare a autorităților publice. Parteneriatul cu cei de la ANES ne permite să ne asumăm un rol activ în gestionarea situației, beneficiind atât de expertiză în domeniu, cât și de o finanțare nerambursabilă. Avem astfel toate ingredientele necesare pentru a pune pe picioare această activitate de consiliere foarte importantă”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Centrul va fi realizat în cadrul proiectului „Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România” derulat de ANES. Inițiativa beneficiază de o finanțare de 2.5 milioane euro, prin intermediul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021, și prevede, printre altele, înființarea a opt centre regionale pentru consilierea agresorilor în situații de violență domestică sau violență împotriva femeilor. În plus, se va elabora și o metodologie unitară și un set standardizat de instrumente la nivel național pentru lucrul cu agresorii și instruirea furnizorilor de servicii sociale asupra modului de lucru cu aceștia.

Comentarii

comentarii