Acasă Actualitate La unele instituţii din Timişoara nu s-a auzit de greva de avertisment....

La unele instituţii din Timişoara nu s-a auzit de greva de avertisment. În 62 de comune din Timiş funcţionarii au declarat că participă la grevă

DISTRIBUIȚI

dgaspc

“E o participare însemnată, mai ales la nivelul comunelor. Din 99 de primării pe Timiş participă 62 de primării. E o acţiune de amploare”, spune Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primăria Municipiului Timişoara şi din Serviciile Publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara

Astăzi, între orele 10.00 -10.30,mai mulţi funcţionari din Timiş au semnat şi declarant că participă la o grevă de avertisment. Nu toţi însă au participat. În unele instituţii nici nu se ştia de aşa ceva. Cei mai “harnici” la acest demers au fost funcţionarii din primăriile comunelor – unde salariile sunt foarte mici. În Timiş, până joi, la ora 16, 1447 de funcţionari publici au confirmat prezenţa la această acţiune, printr-o listă de semnături trimisă la sindicat. Funcţionari din 62 de comune din Timiş au semnat cum că participă la această grevă. La Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara, aflată pe bulevardul Regele Carol, astăzi, de dimineaţă, niciun funcţionar prezent în birourile de la intrare, accesibile publicului, nu a spus că participă la acţiune. La Casa de Cultură a Muncicpiului Timişoara, unde 22 de persoane au spus Da – că participă la acţiune, uşile erau ferecate la ora 10 dimineaţa, iar dacă apăsai butonul de la interfon nu îţi răspundea nimeni. Sindicaliştii de la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) protestează ca urmare a faptului că niciuna dintre solicitările lor nu au fost soluţionate în mod favorabil de către Guvernul României.
Revendicările sindicaliştilor:
1. Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.
2. Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
“În condiţiile în care niciuna dintre solicitările noastre nu au fost soluţionate în mod favorabil de către Guvernul României, dimpotrivă, prin adoptarea O.U.G. nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, salariile bugetariilor din administraţia publică locală au fost îngheţate şi a fost interzisă, în mod expres, acordarea tichetelor de masă, cadou şi a voucherelor de vacanţă, precum şi a oricăror premii, prime sau bonificaţii, veniturile salariaţilor din administraţia publică locală fiind menţinute la acelaşi nivel cu cel din decembrie 2014, în contextul în care aproape toate categoriile de personal bugetar (sănătate, asistenţă socială, apărare, învăţământ) au beneficiat de creşteri salariale şi îmbunătăţiri ale condiţiilor de muncă, Constatând dezinteresul manifestat de către reprezentanţii Guvernului României faţă de problemele majore cu care se confruntă salariaţii din sectorul nostru de activitate şi faţă de situaţia disperată în care se află aceştia ca urmare a faptului că sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar”, scrie în comunicatul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie – FNSA.

„Chiar a ajuns situaţia foarte jos. Încercăm să canalizăm nemulţumirile, în mod foarte organizat”

„Au început să ne transmită colegii din teritoriu că au participat. Avem deja câteva comunicări. Tabelele cu semnături sunt la noi. Eu am aceste tabele cu participare la greva de avertisment – întreruperea activităţii. Avem pe Timiş 62 de primării care ţin această acţiune de protest. Am socotit în Timiş, cu tot ce am mai primit, 1600 de persoane care participă. Următorul pas ar fi discuţia cu guvernannţii, una serioasă, luâduni-se în considerare problemele noastre. Dacă nu se întâmplă acest lucru o să continuăm. Sunt salarii foarte mici la unii dintre colegi. Sunt foarte multe primării de comune în aceste proteste şi nu trebuie să facem abstracţie de ele. E o participare însemnată, mai ales la nivelul comunelor. Din 99 de primării pe Timiş participă 62 de primării. E o acţiune de amploare. Chiar a ajuns situaţia foarte jos. Încercăm să canalizăm nemulţumirile, în mod foarte organizat”, spune Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primăria Municipiului Timişoara şi din Serviciile Publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

 

Comentarii

comentarii