Acasă Administraţie Lecție pentru Primăria Timișoarei! Peste 4 milioane de lei pentru a anvelopa...

Lecție pentru Primăria Timișoarei! Peste 4 milioane de lei pentru a anvelopa 209 blocuri în capitala Caraș-Severinului

1514
DISTRIBUIȚI

O lecție pentru Primăria Timișoarei. Capitala Banatului Montan, Primăria Reșița, a reușit să încheie un contract de finanțare de peste 4,2 milioane de lei pentru a reabilita și anvelopa 209 apartamente pe strada IL Caragiale.

Intervențiile prevăzute cuprind aplicarea unui termosistem pe faţada clădirii (suprafaţa opacă), înlocuirea tâmplăriei exterioare (suprafaţa vitrată), refacerea hidro-termoizolaţiei terasei şi înlocuirea – modernizarea lifturilor la blocurile 1-2 şi 3-4.

Valoarea totală a proiectului ce va fi implementat este de 4.245.066,71 lei, din care 2.547.040,03 lei finanţare nerambursabilă. Durata de implementare este de 17 luni.
Lucrările sunt finanţate în cadrul #Regio – Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

După finalizarea lucrărilor locatari se vor bucura de un consum redus de energie şi facturi mai mici în urma realizării lucrărilor propuse prin proiect, pe lângă îmbunătăţirea aspectului urbanistic al municipiului de pe Bârzava.

În total sunt 8 proiecte în implementare, pe SUERD în judeţul Caraş-Severin, cu o valoare nerambursabilă de 8,76 milioane euro, iar alte 20 – 86,36 milioane euro nerambursabili se află în evaluare, respectiv precontractare.

Comentarii

comentarii