Acasă Administraţie Liberalii vor dansa după cum cântă PDL

Liberalii vor dansa după cum cântă PDL

DISTRIBUIȚI

falca gh 3Gheorghe Falcă, președinte al PDL Arad și membru în comisia negociere la nivel naţional a democrat-liberalilor pentru unificarea dreptei, a explicat strategia formării unui nou partid, puternic, al dreptei. FC, PMP și alte partide considerate de dreapta vor fi absorbite de PDL și PNL, urmând ca la final, cele două să fuzioneze.

La Arad, cel puțin, liberalii nu vor primi vreo funcție, deși sperau că în urma refacerii unei noi majorități în Consiliul Local Municipal și în Consiliul Județean, să aibă câte un vicepreședinte, posturi ocupate acum de PP-DD.

Negociere pentru noul partid

Gheorghe Falcă, preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Arad, a detaliat unele aspecte ale negocierilor dintre PDL şi PNL. „Fac parte din comisia de negociere la nivel naţional şi datorită faptului că am fost dintotdeauna un adept al dreptei, am luptat pentru unificarea partidelor de dreapta”, a afirmat Gheorghe Falcă. Preşedintele PDL Arad a explicat paşii necesari pentru ca PDL şi PNL să fuzioneze prin absorbţie. Astfel, primul pas decis a fost realizarea unui proiect politic LIBERAL comun, fiind urmat de o fuziune, prin comasarea celor două partide. Cea de-a treia etapă va fi stabilirea unui candidat unic pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. Cele două partide vor avea cinci comisii de lucru. „Fiecare comisie va fi paritară, un număr egal de reprezentanţi din fiecare partid. Prin aceste comisii dorim ca fuziunea să se facă într-un mod cât mai corect şi mai exact. Săptămâna viitoare vom decide componenţa acestor comisii”, a declarat Gheorghe Falcă. El a explicat că în teritoriu, activitatea acestei comisii se va desfăşura pe verticală, până la nivelul fiecărei comune. „Luni vor fi desemnaţi cei opt reprezentanţi ai fiecărui partid, urmând ca apoi să se armonizeze relaţiile în teritoriu. Fiecare partid îşi va desemna reprezentanţii în urma şedinţelor interne de partid”, a explicat Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă le spune liberalilor că nu vor vedea vreo funcție

Gheorghe Falcă, președinte al PDL Arad a spus că viitoarele majorităţi rezultate în urma colaborării cu liberalii nu înseamnă însă și funcții pentru aceștia. „Nu se pune problema schimbării vicepreşedinţilor la Consiliul Judeţean sau a viceprimarilor la municipiu. Avem majoritate în aceste consilii, iar colaborarea cu liberalii va întări această majoritate. Se vor crea noi majorităţi acolo unde va fi nevoie”, a declarat Gheorghe Falcă.

Toată dreapta va fi absorbită de PDL și PNL

Președintele PDL Arad a spus că noul partid de dreapta va fi construit pe principiul parităţii. „Finalizarea construcţiei este condiţionată de unele etape juridice, cum ar fi Congresul PNL şi validarea deciziilor acestuia la Tribunal. Dar până la fuzionarea oficială, este foarte important că vom lucra împreună la acest proiect. Fuzionarea oficială va fi doar un act juridic care să consfiinţească munca în aceste comisii şi rezultatul acestei munci: un proiect de ţară nou, radical diferit de celelalte proiecte de până acum”, a declarat Falcă. El a explicat ce se va întâmpla cu celelalte partide de dreapta: „Procedural s-a luat o decizie. Cele două partide, PNL şi PDL, se comasează. Algoritmul comasării va fi cel al parităţii. Cine doreşte să participe la această construcţie de dreapta trebuie să intre prin fuziune prin absorbţie cu unul dintre cele două partide, PNL sau PDL, pentru a respecta principiul parităţii la care ne-am înţeles”.

Comentarii

comentarii