Acasă Administraţie Licitația lansată de CJT pentru documentația centurii feroviare a Timișoarei a atras...

Licitația lansată de CJT pentru documentația centurii feroviare a Timișoarei a atras trei oferte

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș e dispus să ofere 11,6 milioane de lei pentru realizarea documentației și a unui studiu de fezabilitate aferent unei centuri feroviare a Timișoarei. Un studiu de prefezabilitate pe aceeași temă stabilea, în funcție de variantele gândite, un preț al lucrării între 181 și 319 milioane de lei.

Consiliul Județean Timiș oferă 11,6 milioane de lei, TVA inclus, pentru realizarea unui studiu de specialitate care să stabilească viabilitatea unei asemenea centuri și care ar fi variantele acesteia. Contractul scos la licitație va realiza reactualizarea studiului de prefezabilitate, scenariul tehnico-economic optim și principalii indicatori tehnico-economici aferenți.

Data maximă de depunere a ofertelor în cadrul licitației a fost în 3 august. Au fost depuse trei oferte: de la Longhersin SRL și din partea asocierilor Metroul – Prometer M&G SRL, respectiv 3TI Progetti Italia Ingegneria Integrata SpA – Cornel & Cornel Topoexim – Institutul de Arheologie Vasile Pârvan – Geostud – Metrans Engineering – TTL Planning – SWS Engineering.

Un document de studiu al unei asemenea investiții, un studiu de prefezabilitate, a fost realizat în urmă cu mulți ani de zile, iar acesta arată că ar putea fi realizate mai multe variante ale centurii. Prețul unei asemenea investiții era stabilit atunci la sume între 181,5 și 319 milioane de euro.

Comentarii

comentarii