Acasă Actualitate Liderii locali ai societății civile propun Guvernului o soluție ieftină de consultare...

Liderii locali ai societății civile propun Guvernului o soluție ieftină de consultare publică printr-o procedură în premieră națională

DISTRIBUIȚI

audiere publica 0Academia de Advocacy din Timișoara organizează pentru prima dată în România o consultare publică virtuală, în cadrul căreia va fi folosită procedura audierii publice, la care vor participa lideri ai sindicatelor, patronatelor, camerelor de comerț, IMM-urilor și mediului neguvernamental din șase orașe reprezentative pentru tot atâtea regiuni: Cluj, Iași, Târgu Mureș, Timișoara, București și Constanța.

Audierea publică virtuală, procedură folosită în premieră națională, pune în dezbatere tema “Dialogul civic și social – oportunitate sau obstacol într-o societate în plină criză economică și morală” cu scopul de a colecta puncte de vedere de la reprezentanții societății civile interesați de dialogul civic și social. Evenimentul se va desfășura vineri, 31 mai 2013, de la ora 11 și le oferă posibilitatea liderilor locali să răspundă și să facă recomandări pornind de la următoarele trei întrebări: Care sunt principalele obstacole ale unui dialog civic și social real în România?; Care este valoarea aportului fiecărui partener de dialog (patronat, sindicat, asociație, fundație, cameră de comerț) în sprijinul unei decizii juste și stabile?; Cum apreciați că va fi afectat dialogul civic și social din România prin adoptarea unei legi a lobby-ului? Ce efecte pozitive și negative întrevedeți?. Inițiativa inovativă a Academiei de Advocacy, materializată prin proiectul “Partener Activ și Implicat”, vine atât în sprijinul grupurilor organizate ale societății civile, cât și al autorităților publice. Sistemul folosit de inițiatorii audierii publice folosește înalta tehnologie și spațiul virtual pentru a înlătura barierele de timp și de spațiu, pentru a reduce costurile și pentru a oferi posibilitatea oricui are acces la Internet să-și exprime un punct de vedere pe teme de interes național, regional sau local. Un alt avantaj al acestei proceduri de consultare transparentă este că poate fi urmărită în timp real, de un public larg. Și în cazul audierii din 31 mai 2013, toți cei interesați pot urmări discursurile liderilor din cele șase orașe pe site-ul www.advocacy.ro. Oricine este interesat de tema audierii publice virtuale își poate exprima un punct de vedere în scris până în 15 iunie 2013, urmând ca o comisie de experți să cuprindă recomandările formulate într-un raport sinteză care va fi făcut public ulterior. Detalii despre comisia de experți și modul în care pot fi transmise materialele scrise sunt afișate pe site-ul www.advocacy.ro.

Comentarii

comentarii