Acasă Politica Liderii opoziţiei cer demisia lui Ostaficiuc

Liderii opoziţiei cer demisia lui Ostaficiuc

395
DISTRIBUIȚI

De doi bani speranţe… preşedintele CJ Timiş se află la mâna Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 
Majoritatea liderilor partidelor de opoziţie din vestul ţării consideră că preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc este pe făraş. Aceştia susţin că atât moral, cât şi legal Ostaficiuc ar trebui să facă un pas înapoi şi să nu se mai gândească la o nouă candidatură pentru fotoliul de preşedinte al CJ Timiş. Dimpotrivă – Costi ar trebui să-şi dea  demisia. Ostaficiuc este la un pas de dezastru după ce Curtea de Apel Timişoara a respins în urmă cu câteva zile cererea de anulare a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, care l-a găsit în conflict de interese. Paradoxal, deşi la prima vedere nu a avut mare lucru de câştigat, Ostaficiuc şi-a făcut-o singur. Costi Osatficiuc stă acum la mâna Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

Sfaturi de la adversarul direct…

În vară, ANI l-a găsit vinovat pe preşedintele CJT de conflict de interese, după ce acesta a semnat mai multe documente prin care firma Ornella Design, deţinută de soţia şi fiica sa, a primit spaţiu în Parcul Industrial Tehnologic din Timişoara. Socotit de temut chiar şi printre opozanţii săi, pe unii se zice că-i are la degetul mic, Ostaficiuc nu a găsit de această dată clemenţă. Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş şi principalul contracandidat al acestuia în lupta pentru şefia CJT la alegerile din noiembrie a părut cel mai radical. „Ostaficiuc este incompatibil, a zis-o ANI şi a zis-o Curtea de Apel Timişoara. În zilele următoare Ostaficiuc trebuie să facă pasul înapoi şi să se retragă din funcţie. Ar fi mai bine pentru el. Poate aştepta şi decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar mi se pare evident că decizia nu mai poate fi schimbată”, spune Bojin.

Bojin: „Dacă îşi dă demisia, Ostaficiuc ar face un gest de mare om politic”

Candidatul USL la funcţia de preşedinte al CJT îi dă un sfat lui Ostaficiuc. Deşi sunt adversari, Titu Bojin nu vrea ca liderul PD-L să părăsească scena pe uşa din dos. „Dacă îşi dă demisia, Ostaficiuc ar face un gest de mare om politic”. Poate sufleteşte îl înţeleg, dar legal nu am cum. El nu este incompatibil din cauza fiicei sale, ci pentru că a semnat un contract care este total ilegal. Vom cere clarificarea situaţiei şi demisia lui Ostaficiuc. Îi convine să nu zică nimic în această perioadă. Aşteaptă ca toţi pedeliştii o minune, nu ar ridica mâna şi nu s-ar retrage. Nu stă în caracterul PD-L să facă gesturi oneste”, mai spune Bojin.

Grigore Trif: „Ostaficiuc este incompatibil cu tot ce înseamnă judeţul Timiş”

Grigore Trif, preşedintele PRM Timiş, este şi el tranşant în cazul Ostaficiuc. Trif îi cere liderului PD-L să plece. Chiar dacă rămâne şi poate candida pentru un nou mandat, acesta nu ar mnai avea nicio şansă în viziunea peremistului. „Ostaficiuc trebuie să reţină un singur lucru – moral ar fi să nu mai candideze pentru un nou mandat la preşedinţia CJT şi să plece. Ostaficiuc este incompatibil cu tot ce înseamnă judeţul Timiş. Chiar dacă va reuşi să candideze o va face degeaba, nu mai are nicio şansă. Ostaficiuc vrea să tergiverseze decizia finală în cazul incompatibilităţii sale până după alegerile din noiembrie, nu are niciun argument în favoarea lui”, spune Grigore Trif, preşedintele PRM Timiş.

Tactică sfidătoare printre liderii PD-L?

Nici Maria Grapini, preşedintele Partidului Conservator Timiş, nu are milă de Costi. „Moral ar fi ca Ostaficiuc să nu-şi mai anunţe candidatura. Dacă vrea să fie moral sută la sută ar trebui să-şi dea demisia, nici într-un caz să-şi mai anunţe candidatura. Dacă ar demisiona ar avea de câştigat şi el şi familia. Este clar că are o mare problemă după ce şi Curtea de Apel s-a pronunţat împotriva sa. Ostaficiuc nu suflă o vorbă după decizia Curţii de Apel, pentru că este în ton cu pedeliştii, pe care nu pare să-i impresioneze nimic. Toţi cei cu funcţii în PD-L au o tactică sfidătoare. Nu spun nimic şi speră că lumea va uita repede”, ne-a declarat Maria Grapini, preşedintele PC Timiş.

Sasca regretă, dar greşeala se plăteşte…

Colegul de consilu judeţean al lui Osatficiuc, preşedintele Comisiei Economice din CJT şi primvicepreşedintele PNŢCD Timiş, Viorel Sasca,  îl cunoaşte extrem de bine pe Costi. Deşi a făcut o greşeală, Sasca ne asigură că Ostaficiuc nu este genul de om care nu se va supune unei decizii finale în cazul său.  „Am aflat cu surprindere şi regret de problema lui Ostaficiuc. Faptul că mai multe instanţe s-au pronunţat şi au întărit decizizia ANI arată că Ostaficiuc a făcut cel mai probabil o greşeală. Rămâne să vedem decizia finală a justiţiei. Îl cunosc bine pe Ostaficiuc şi ştiu că se va supune oricărei decizii pe care o va da Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Nu ştiu exact cum s-a întâmplat. Nădăştean este un secretar excelent, poate a fost o scăpare, trebuia să i se atragă atenţia preşedintelui despre incompatibilitate sau poate actul l-a ocolit cumva pe Nădăştean”, spune Viorel Sasca, primvicepreşedintele PNŢCD Timiş. Constantin Ostaficiuc nu a putut fi contacat pentru a comenta situaţia. El a transmis însă prin purtătorul de cuvânt al PD-L Timiş, Oana Gaita, că nu doreşete să facă niciun comentariu în acest caz.

 

Comentarii

comentarii