Acasă Actualitate Linie ferbinte pentru raportarea… ambroziei din judeţul Timiş

Linie ferbinte pentru raportarea… ambroziei din judeţul Timiş

DISTRIBUIȚI

ambrozie1Ambrozia este o plantă care provoacă nenumărate alergii locuitorilor zonei de Vest a României. De altfel, în Câmpia de Vest se găsesc şi cele mai multe buruieni de acest fel. Primăria Timişoara duce încă un război asiduu cu această plantă dăunătoare, dar nu la fel se întâmplă lucrurile şi prin judeţul Timiş. Consilierul judeţean PDL Marin Popescu propune chiar înfiinţarea unei linii telefonice unde locuitorii medului rural din localităţile timişene, şi nu numai ei, să raporteze prezenţa ambroziei şi să se ia măsuri pentru distrugerea ei. „Cu toţii suferim de pe urma acestei buruieni – ambrozia.

Din păcate, judeţul Timiş este cel mai afectat. Am putea veni cu câteva propuneri din punct de vedere al intervenţiei în consiliile locale. Situaţia este destul de gravă şi delicată. Aş veni cu câteva soluţii pe care aş vrea să le propunem consiliilor locale – să fie obligate să distrugă ambrozia. Mai mult, am putea pune la dispoziţie un telefon pentru cetăţenii care depistează ambrozia în zona lor, unde să anunţe acest lucru şi aceasta să fie distrusă. Să facem o recomandare către consiliile locale, să atragem atenţia că suntem preocupaţi de această problemă”, a spus Marin Popescu în şedinţa de consiliu judeţean. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a fost de acord cu acest lucru, propunând să se facă o adresă către consiliile locale prin care să li se transmită consiliilor locale din Timiş să se implice în aceast activitate de distrugere a ambroziei.

Alergia la ambrozie se manifestă mai ales în a doua jumătate a lunii august

Polenul produs de ambrozie este foarte alergenic, o cantitate de doar 5-10 granule de polen pe metru cub de aer fiind suficientă pentru declanşarea simptomelor de rinită, conjunctivită sau astm la persoanele sensibilizate, în timp ce uleiurile volatile conţinute pot provoca dermatita alergică la contactul cu plantele. Manifestată prin strănut în salve, mâncărime în nas, în gât sau în cerul gurii şi la ochi, lăcrimare şi înroşirea ochilor sau chiar tuse şi greutate în respiraţie, alergia la polenul de ambrozie este deseori interpretată şi tratată ca o răceală persistentă. Până la 20 la sută dintre persoanele cu sensibilitate la polen tind să dezvolte acest tip de afecţiune, foarte frecventă în a doua jumătate a lunii august.

Comentarii

comentarii