Acasă Actualitate Locuitorii din Stanciova susțin că primarul Fritz are o casă de vacanță...

Locuitorii din Stanciova susțin că primarul Fritz are o casă de vacanță în satul lor – video

DISTRIBUIȚI

În octombrie 2021, la puțin peste un an de când a ajuns edil, Dominic Fritz, primarul Timișoarei a cumpărat împreună cu soția sa, Yiran Lin, o vilă de aproximativ 300.000, situată pe strada Eneas din Timișoara.

Dominic Fritz a încercat să ascundă faptul că toți banii au fost plătiți de cea cu care este căsătorit, dar sub regimului matrimonial al separației de bunuri. Altfel spus, în caz de divorț, fiecare rămâne cu proprietățile și banii pe care-i are pe numele său.

În documentele notariale se arată că toți banii sunt achitați exclusiv din bani proveniți din conturile soției lui Dominic Fritz. Fiind cetățean chinez, Lin Yiran nu putea deveni proprietara terenului, așa că soția primește doar drept de folosință pentru terenul pe care este construită casa. Dominic Fritz a scris cu totul altceva în prima declarație de avere. El a declarat că „a devenit proprietarul terenului intravilan, iar la modul de dobândire este trecut contract de donație și contract de vânzare-cumpărare”. Mai exact, terenul a fost dobândit prin două metode total diferite din punct de vedere legal. Lucru practic imposibil. La următoarele rubrici din declarația de avere nu apare nicio precizare despre vreo sumă pe care soția sa i-ar fi donat-o, ci faptul că Lin Yiran a primit o donație de 83.000 de euro de la părinții săi din China. Dominic Fritz nu a trecut în declarația de avere nimic despre cei 149.000 de euro cu care soția i-a cumpărat terenul al cărui proprietar este. Manevra financiară este mascată prin acel fals „că terenul a fost dobândit prin contract de donație și prin vânzare-cumpărare”. Dacă ar fi existat un contract de donație, Dominic Fritz avea obligația să-l facă public.

Dominic Fritz ascunde însă și faptul că a ar fi achiziționat o a doua casă, într-o zonă plină de ozon, în mediul rural. Astfel, după cumpărarea vilei de pe Eneas, Dominic Fritz ar fi achiziționat o casă de vacanță în satul Stanciova. Localitatea, situată la 32 de kilometri de Timișoara, are cel mai curat aer din zona de vest a ţării.

Cum satul are doar 350 de case și puțin peste 400 de locuitori, sătenii au aflat imediat faptul că o persoană importată le-a devenit vecin. Într-un reportaj realizat de Like Timișoara, oamenii locului știu că Fritz ar avea o casă situată în zona Godenova, unde petrece destul de mult timp.

 

”Toți sătenii știu ceea ce Dominic niciodată n-a avut bărbăția și bunul simț să recunoască în fața noastră, anume faptul că pe lângă impunătoarea vilă achiziționată după doar un an de mandat contra unei sume de cca 350.000 euro, se pare că acesta a mai făcut o investiție imobiliară, de această dată într-o casă de vacanță din acest sat, e drept, pentru o sumă cu mai puține zerouri, dar tot mare dacă ne gândim că până mai ieri a fost un biet șomer. Nu știm exact, dar oamenii locului spun că prețul unei case asemănătoare cu cea pe care Fritz a pus ochii se învârte in jurul sumei de 30 – 40.000 euro!

Concluzia este una singură: în timp ce nouă și orașului nostru ne-a mers din rău în mai rău în ultimii aproape 4 ani, există totuși un individ în Timișoara căruia în toată această perioadă i-a mers din ce in ce mai bine, a înflorit pe toate planurile, iar acesta este Dominic Fritz!

Din motive de confidențialitate, dar și pentru a nu-i da primarului Fritz ocazia să se victimizeze, nu vom prezenta imagini cu casa, însă urmărind materialul vă veți convinge de existența acesteia”, scrie Like Timișoara.

 

Comentarii

comentarii