Acasă National Lugoj: Elev timişorean, Premiul I la Concursul Naţional „Memoria Holocaustului”

Lugoj: Elev timişorean, Premiul I la Concursul Naţional „Memoria Holocaustului”

DISTRIBUIȚI

holocaust1a

Municipiul Lugoj a găzduit cea de-a V-a ediţie a Concursului Naţional „Memoria Holocaustului”, eveniment organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel” din Bucureşti, Memorial Library New York şi Precept Ministries Surduc.

La faza naţională a competiţiei au participat 37 de elevi de gimnaziu (din clasa a VII-a) şi 34 de elevi de liceu (clasele X-XI), precum şi 38 de cadre didactice, din cele 42 de judeţe ale ţării.

„Această ediţie a Concursului Memoria Holocaustului a fost cea mai reușită, cea mai amplă și cea mai bine științific motivată și asta pentru că, alături de cercetători și supraviețuitori de la noi din țară au fost și specialiști din străinătate”, a declarat Doru Dumitrescu, inspector general în Ministerul Educației Naţionale.

De aceeaşi părere a fost şi preşedintele comisiei de evaluare a lucrărilor elevilor, prof. univ. dr. Alexandru Florian, directorul executiv al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel” din Bucureşti, care a ţinut să menţioneze că, „elevii participanţi, prin întrebările puse şi prin ceea ce au spus, şi-au depăşit profesorii”.

La această ediţie a concursului, premiul I la gimnaziu a fost obținut de elevul Robert Alexandru Sabău (clasa a VII-a), de la Colegiul Tehnic Ion Mincu din Timișoara, iar premiul I la liceu de eleva Lidia Radu (clasa a X-a), de la Liceul Tehnologic Oltchim din Râmnicu Vâlcea. Celelalte premii au fost obţinute de: Liliana Ştefania Nicolete (Bucureşti) – premiul II, Oana Andreea Văcariu (Hunedoara) – premiul III, Cătălina Lungu (Teregova, Caraş-Severin), Gabriel Olaru (Brăila), Cosmin Constantin Baltag (Buzău) şi Horia Adrian Banciu (Urziceni, Ialomiţa) – menţiune, la secţiunea gimnaziu; Maria Săvuţă (Ploieşti, Prahova) – premiul II, Dan Emil Nădăşan (Cluj) – premiul III, Ionuţ Dragomir (Buzău), Dana Ştefania Braşoavă (Tg, Jiu, Gorj) şi Andreea Ştefania Cantea (Slatina, Olt) – menţiune, la secţiunea liceu.

La eveniment au participat şi Steven Ausnit, David Field şi Mark Beretz, directori la Memorial Library New York.

Comentarii

comentarii