Acasă Politica Luptă în trei pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD Timiş

Luptă în trei pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD Timiş

356
DISTRIBUIȚI

sediu psdDeputatul Sorin Grindeanu, senatorul Matei Suciu şi directorul Romsilva, Adam Crăciunescu, se vor lupta pe 17 mai pentru a doua funcţie cu putere de decizie din PSD Timiş. Este vorba despre funcţia de preşedinte executiv. Alegerile din PSD Timiş au loc pe 17 mai. La ele vor vota doar cei 151 de membri ai Consiliului Judeţean al PSD Timiş. Postul de preşedinte executiv a fost scos din organigrama PSD Timiş în 2008. Ultimul preşedinte executiv al PSD Timiş a fost fostul viceprimar al Timişoarei, Sorin Grindeanu.

Suciu: “Mă surprinde că Sorin mai vrea să candideze”

Primul care şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv a fost deputatul Sorin Grindeanu. Cu toate că părea că va fi singurul candidat, Grindeanu are concurenţă serioasă la alegerile din 17 mai. La sfârşitul săptămânii trecute şi-a depus candidatura şi senatorul Matei Suciu, el fiind urmat pe ultima sută de metri de directorul Romsilva, Adam Crăciunescu. „Nu îmi este frică, nu se pot numi alegeri cu un candidat la PSD. Sorin este prietenul meu, colegul meu de partid şi va fi o competiţie colegială, nu-i cu ură şi nici cu patimă. El are municipiul şi trebuie să se ocupe de muncipiu, după părerea mea. Am vorbit de trei-patru săptămâni cu el despre candidatură. Mă surprinde că Sorin mai vrea să candideze. Să vedem ce decid oamenii. Am pile pe sus, prin ceruri. Cred că voi câştiga şi acum”, ne-a spus Matei Suciu, senator PSD de Timiş.

Grindeanu: „Intru în competiţie gândindu-mă că voi câştiga”

Singura funcţie pentru care nu se votează pe 17 mai este cea de preşedinte. Titu Bojin a fost ales recent, în unanimitate, pentru încă un mandat în fruntea PSD Timiş. Luptă mare va fi şi pentru cele 17 funcţii de vicepreşedinţi. Pentru funcţia de secretar executiv, funcţie deţinută de Marcel Mihoc, s-a înscris doar Grigore Iancău, până mai ieri un ilustru anonim în PSD Timiş. „Colegii vor decide modul în care a fost condus acest partid în ultima perioadă. Intru în competiţie gândindu-mă că voi câştiga. Marcel este colegul meu de partid, mă bucur pentru rezultatul lui la alegerile parlamentare. Aici vor fi însă alegeri interne, fără atacuri, alegeri colegiale. Nu înțeleg cum putea Marcel să discute cu mine despre această funcție, acum patru săptămâni. Decizia de reînființare a acesteia a venit după congres, abia acum două săptămâni”, susţine Sorin Grindeanu.

Comentarii

comentarii