Acasă Actualitate Magie în aer, cu Anaz și Dragonul, la Muzeul Apei al Aquatim

Magie în aer, cu Anaz și Dragonul, la Muzeul Apei al Aquatim

DISTRIBUIȚI

Timișorenii, cu mic cu mare, au trăit o experiență minunată la spectacolul oferit de BIS Teatru – Anaz și Dragonul, care a avut loc, luni 28 august, de la ora 11.00, la Muzeul Apei al Aquatim.

Personaje pline de culoare și poveștile lor captivante i-au purtat pe părinți și copii într-o lume plină de aventuri și învățăminte profunde.

Înconjurați de răcoarea frunzelor de platani și adierea blândă a vântului, cei prezenți au râs, s-au minunat și au călătorit alături de eroii de pe scenă.

Ei au învățat încă o dată că arta are puterea de a conecta generații și de a-i aduce împreună într-un mod cu totul special: prin teatru.

Într-o lume plină de magie și mistere, Alin State, cunoscut și ca Mayatita Das, fost actor al Teatrului Bulandra, și talentata Diana Cătănescu, actriță și dansatoare remarcabilă în compania Microbis, i-a purtat pe cei prezenți într-o călătorie captivantă prin tărâmul transformărilor.

Intriga a început cu Bu, un dragon urâcios și mereu bosumflat, care se hotărăște să pornească într-o călătorie inedită alături de Anaz, o misterioasă creatură zănatecă și zânatică.

Acest drum inițiatic se va dovedi a fi mai mult decât o simplă aventură – va deveni un adevărat răspuns la chemarea maturizării.

Pe parcursul călătoriei lor, Alin State și Diana Cătănescu dezvăluie o poveste fermecătoare, menită să atingă corzile inimilor adolescenților din fiecare dintre noi, o tresărire a curajului, o adiere a încrederii în sine și un pas înainte către adevărata cunoaștere de sine.

În public au fost copii de la Centrul de zi “Sf. Nicolae” Timișoara și de la Centrul Educațional pentru Integrare Școlară și Prevenirea Abandonului Școlar din cadrul organizației Societatea pentru Copii și Părinți, alături de juniorii din imediata vecinătate a muzeului, dar și seniorii din cadrul proiectului.

Muzeul Apei este o investiție a companiei Aquatim S.A. care îl administrează.

Proiectul Muzeul Apei – racord la rețeaua culturală a Timișoarei face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Comentarii

comentarii