Acasă Actualitate Maria Mihăilă – nepoata solistei de muzică populară Daniela Ploia – sportivă...

Maria Mihăilă – nepoata solistei de muzică populară Daniela Ploia – sportivă cu har și elevă de 10, la Liceul Sportiv Banatul

DISTRIBUIȚI

Maria Mihăilă este nepoata talentatei soliste de muzică populară, Daniela Ploia, și este  elevă, în clasa a 9 a, la Liceul cu Program Sportiv Banatul din Timișoara.

Maria nu numai că este prima în clasă, a terminat cu media 10 semestrul și are și bursă de merit, dar e și sportivă foarte talentată.

Daniela Ploia, care este foarte mândră de nepoata sa, a explicat:

“E printre cele mai bune din echipă, deși nu a jucat în niciun club. Antrenorul, domnul Cosmin, a văzut că este cu har.

E printre primele la grupa de junioare 2 handbal din cadrul Liceului cu Program Sportiv din Timișoara.

Maria a terminat semestrul cu media 10, merge la olimpiade și joacă și foarte bine handbal, deși ea nu a activat în niciun club până să vină în clasa a 9 a la liceu.

Ea și-a dorit mult să intre la acest liceu, la clasa de handbal și a reușit să fie admisă cu brio la probele de admitere”, se mândrește mătușa Daniela, care vrea să îi mulțumească profesorului Cosmin, unul dintre antrenorii renumiți ai Banatului, dar foarte drastic.

“Adică dacă o fată nu are talent, nu o ține în echipă. Poate fi și fiică de președinte”, spune Daniela.

De fapt, Maria e o elevă care știe ce vrea. E foarte bună și la jocul sportiv ping-pong, are multe premii, a câștigat și la atletism.

Daniela a adăugat: “Tot nu își descoperea sportul pe care să îl facă și a cochetat cu toate până într-o zi, când a jucat handbal cu proful ei de educație fizică, domnul Cosmin, de la Școala generală Comanda, din județul Mehedinți.

Domnul profesor tot o ruga să joace handbal, dar ea era focusată pe ping-pong. Din fericire, din ziua în care a jucat handbal efectiv, s-a făcut un clic și gata a descoperit că aia vrea să facă: handbal de performanță.

De atunci, a început să o studieze pe o handbalistă din Norvegia și punea în practică la ora de sport, tot ceea ce vedea la ea, ajutată de domnul profesor. Apoi a fost îndrumată de dl prof. Cosmin să urmeze Liceul cu program sportiv Banatul de la Timișoara.

Așa a venit aici, a dat probele cu domnul antrenor Zgardea Cosmin de care s-a și atașat și acum vine din urmă cu perseverență și mai e un pic și veți auzi de Maria fără să fie nepoata mea.

Ea este ffff bună și la învățătură a terminat cu 10 semestrul. Merge la olimpiade, îmbină foarte bine sportul cu învățătura. Sunt nu doar mândră de ea și de reușitele ei, ci și mă simt împlinită, alături de performanțele ei. Visul Mariei este și visul meu.

Mulțumesc domnului antrenor Zgardea Cosmin pentru tot. Îi admir modul dânsului de a lucra cu mare talent cu sportivele. Respect.

Mulțumesc și excelenților profesori de la liceu care o ajută pe Maria și o educă să devină o tot mai bună elevă la învățătură”, a mărturisit îndrăgita interpretă de muzică populară, Daniela Ploia.

Comentarii

comentarii