Acasă Actualitate Marin Popescu cere scuze în numele lui Halasz, după circul din CLT

Marin Popescu cere scuze în numele lui Halasz, după circul din CLT

DISTRIBUIȚI

Şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu, regretă că nu a putut participa la şedinţa consiliului local de marţi, care s-a treminat cu un circ în toată regula. În locul său a fost delegat Halasz  Ferenc, inspectorul şcolar general adjunct. Imediat după ce acesta a luat cuvântul, a început balamucul în Consiliul Local Timişoara. A început campania electorală?

Reorganizarea reţelei şcolare pe 2012-2013 nu a trecut de aleşii locali, la plenul de marţi. Consilierii PNL şi PSD au refuzat să voteze, enervaţi prea tare de discursul aproape dictatorial al lui Halasz. „Îmi cer scuze în numele lui Halasz, dacă a făcut afirmaţiile de care este acuzat. Noi nu vom da în judecată consiliul local, vrem doar să respectăm legea, chiar dacă aceasta se va face în contencios-administrativ. Nu am reuşit să ajung la şedinţa CLT, am fost la o întâlnire cu directorii şi regret mult  acest lucru”, ne-a spus Marin Popescu, inspectorul şcolar general de Timiş. Acesta crede, însă, că aleşii locali au depăşit puţin măsura, amânând la nesfârşit luarea unei decizii. „Data limită pentru stabilirea noii reţele şcolare era 22 decembrie 2011. La începutul anului trebuia anunţată deja noua stuctură a reţelei şcolare. În spatele acestor reţele sunt oameni, care contează mult pentru noi. Soluţiile luate de noi sunt cele finale, indiferent de ce zice consiliul local. Cred că a fost suficient timp de a se analiza şi a se lua o decizie în cunoştinţă de cauză. Se pare, însă, că deja a început campania electorală”, mai spune Marin Popescu.

Cu programul peste cap

Prima măsură pe care va trebui să o ia IŞJ Timiş, după ce reţeaua şcoală pe 2012-2013 nu a fost votată, este recalibrarea până joi a listei posturilor scoase pentru şedinţa publică, în vederea persoanelor ce intră în restrângere de activitate. Asta pentru că cu toţii se aşteptau ca noua reţea şcolară să fie votată cu comasările de rigoare. „Legislativ este obligaţia autorităţilor publice locale de a lua o hotărâre, fie albă, fie neagră. Amânarea luării unei hotărâri nu face decât să complice lucrurile, din perspectiva respectării legii educaţiei naţionale.  Am făcut toate demersurile necesare, am fost alături de reprezentanţii Primăria Timişoara în fundamentarea reţelei şcolare, dar se pare că demersurile noastre nu au avut succes”, mai spune Marin Popescu.

 

Comentarii

comentarii