Acasă Actualitate Marți, 16 stații de monitorizare a calității aerului din Timișoara au devenit...

Marți, 16 stații de monitorizare a calității aerului din Timișoara au devenit operaționale. Sunt cele donate de ETA2U

DISTRIBUIȚI

Începând de marți, 8 iunie, cele 16 stații de monitorizare a calității aerului din Timișoara, donate de ETA2U, au devenit operaționale. Astfel, timișorenii vor putea vedea în timp real, pe site-ul primăriei, datele oferite de aceste stații. Momentan, acestea preiau datele privind cantitatea de particule în suspensie PM10 și PM2.5.

Potrivit primarului, cele 16 stații donate de ETA2U sunt de o calitate mult mai bună decât decât cele patru deja existente, instalate de Ministerul Mediului. „Sunt date deschise, nu vrem să ascundem nimic. Sunt date care pot fi folosite de orice timișorean. Vom continua să facem parteneriate pentru a crește numărul de stații din oraș. Să vedem unde avem cu adevărat probleme cu calitatea aerului”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Datele pot fi consultate pe site-ul primăriei, la https://www.primariatm.ro/mediu-2/calitatea-aerului-in-timisoara-live/, dar și mai detaliat pe https://airdata.roiot.ro/. Deși pagina a fost lansată de abia marți, primele date par a fi captate încă de săptămâna trecută. Din grafice reiese că marți, la ora 14.00, toate stațiile sunt pe „verde”, însă se observă că între orele 07.00 și 10.00, aproape toate, erau pe „roșu”.

 

Comentarii

comentarii