Acasă Actualitate Maternitate din Timișoara dotată cu aparate pentru tratamentul copiilor născuți prematur

Maternitate din Timișoara dotată cu aparate pentru tratamentul copiilor născuți prematur

DISTRIBUIȚI

mater

Cu ocazia Zilei Internaționale a Prematurității, Dorna, împreună cu organizația Salvați Copiii, anunță dotarea a încă 10 maternități din România cu echipamente de specialitate necesare îngrijirii medicale a copiilor născuți prematur. Donațiile au fost făcute pe parcursul anului 2015,  în cadrul campaniei „Grijă pentru copii”. Fiecare spital a fost dotat cu un alt tip de echipament medical de specialitate, în funcție de nevoile locale – de la monitoare transcutanate de gaze sangvine, pulsoximetre sau ventilatoare suport respirator, până la incubatoare de transport sau monitoare ale funcțiilor vitale. Spitalul Clinic de Urgență Cantacuzino din București este unul din cele 10 spitale dotate în 2015. Acestuia i se adaugă alte 9 spitale din țară, și anume: Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie din Brașov, Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, Spitalul de Urgență din Hunedoara, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Mureș, Spitalul Municipal de Urgență Roman, Spitalul Municipal de Urgență Sibiu, Spitalul Municipal de Urgență Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Spitalul Județean de Urgență Vaslui.  Astfel, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara a primit două monitoare pentru funcţii vitale, model Carescape B20 GE- Helimed- 3.685 euro/buc, în total 7.370 euro, echipament care a ajuns la Maternitatea Odobescu.

Campania „Grijă pentru copii” a fost lansată de Dorna și Salvați Copiii în anul 2013, cu scopul susținerii unor programe pentru îngrijirea corespunzătoare a nou-născuților prematur. De la data lansării și până în prezent, 40 de maternități din România au beneficiat de suport, prin dotarea cu echipamente de specialitate. Numărul de echipamente donate până acum în cadrul programului a ajunsla 107 echipamente medicale de specialitate. Campania a fost susținută anul acesta și de grupul McCann Erickson.

 „Ne bucurăm că ne putem implica în susținerea acestor programe, prin care am contribuit deja, împreună cu partenerii noștri de la Salvați Copiii, la dotarea a 40 de maternități din cadrul spitalelor sau clinicilor din București și din țară. Pe lângă donațiile propriu-zise, începând din 2015, campaniei Grijă pentru copii i s-a alăturat și Simona Halep, care, prin prezența foarte puternică și prin susținerea oferită campaniei, a făcut această cauză și mai cunoscută în rândul publicului larg”, spune Anca Năstase, Senior Brand Manager Still Drinks Romania & Moldova Coca-Cola România.

În continuare, România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă: conform statisticilor, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore. Însă, atunci când nou-născuții sunt îngrijiți corespunzător, 33% dintre aceste decese pot fi prevenite.  

„Secțiile de neonatologie ale maternităților care nu sunt dotate cu echipamente medicale de specialitate pentru copiii născuți prematur nu pot funcționa și nu pot oferi suportul necesar pentru bebelușii născuți prea devreme. Acesta este motivul pentru care ne implicăm de peste 3 ani, împreună cu Dorna, în campania „Grijă pentru copii”, care sperăm să ajute un număr tot mai mare de copii născuți prematur să câștige lupta pentru viață!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Din 2010, Salvaţi Copiii România a iniţiat proiectul “Fiecare Copil Contează”, parte a campaniei mondiale Every One, care urmăreşte reducerea mortalităţii infantile şi a copiilor până la cinci ani.

Până acum au fost derulate acţiuni menite să combată cauzele prevenibile ale deceselor, printr-o componentă majoră de informare şi educare, atât în rândul viitoarelor mame, cât şi la nivelul fiecărei comunităţi, şi printr-o componentă de intervenţie, care presupune asigurarea unei alimentaţii sănătoase femeilor gravide şi copiilor cu vârsta de până la 5 ani. În perioada 2010-2015, 18 836 de beneficiari (13.679 copii cu vârste între 0-5 ani, 1.891 gravide și 3.266 mame tinere) din 31 de comunități rurale din județele Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea, au beneficiat de sprijin prin intermediul acestui program.
În cadrul campaniilor „Bun venit pe lume” și ”Un gest pentru o viață”, derulate începând cu octombrie 2012, Salvați Copiii și-a asumat susținerea eforturilor medicilor, prin dotarea cu echipamente medicale performante a 58 de maternități din 34 de județe ale țării. Aceste unități medicale au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilație sau alte echipamente performante necesare salvării vieților bebelușilor născuți prematur.
Cu ajutorul echipamentele achiziționate în urma campaniei de reducere a mortalității infantile, apreciem că am ajutat la salvarea a peste 18.000 de nou-născuţi.
Cei care doresc să susţină în continuare demersul Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România o pot face direcţionând 20% din impozitul pe profit, în cazul companiilor, dar și cu donații de 2 euro prin SMS la 8844 cu textul SALVEZ în campania „Un gest pentru o viață”. Împreună putem susţine şansa la viaţă a fiecărui copil din România!

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului.    
Mai multe informatii pe www.salvaticopiii.ro

Comentarii

comentarii