Acasă Actualitate Ministrul Justiției a identificat un teren la ieșire din Timișoara, spre Buziaș,...

Ministrul Justiției a identificat un teren la ieșire din Timișoara, spre Buziaș, pentru construirea viitoarei arhive a instanțelor din Vest

566
DISTRIBUIȚI

La ieșire din Timișoara, spre Buziaș, pe un teren al penitenciarului, se va construi, cel mai probabil, viitoarea clădire care va adăposti arhiva instanțelor din partea de Vest a țării. Cel puțin asta este locația pentru care ar opta ministrul Justiției Tudorel Toader, aflat astăzi la Timișoara, pentru construirea aceste clădiri. 15 arhive se vor construi în toată țara cu bani de la Banca Mondială.

„Nevoia de a construi arhivele vine din faptul că Judecătoriile, Tribunalele, Curtea de Apel, Parchetele au documente care, potrivit legii, trebuiesc păstrate în arhivă timp de 90 de ani. Câte sunt acum, câte se adună pe parcurs. Ele trebuiesc depozitate în condiții corespunzătoare. Cetățeanul să aibă un acces facil și sigur la documente. Am pornit de la realitatea că sediile actuale ocupă mult spațiu pentru arhivare, documentele sunt păstrate necorespunzător, timpul e mult și ne trebuiesc aceste arhive pentru a elibera din spațiile actuale, pentru a garanta arhivele. Avem banii, care vin dintr-un proiect de îmbunătățire a serviciilor judiciare finanțat de Banca Mondială. Ne mai trebuia terenul necesar, să trecem la faza de documentare, obținere a avizelor. Am făcut apel la directorii de penitenciare să ne pună la dispoziție terenuri corespunzătoare pentru construcția arhivei aferente Curții de Apel. Am mers și am văzut posibile locații pentru arhivă, una aici în Timișoara, la ieșire spre Buziaș, una chiar la Buziaș. Personal aș opta pentru un teren de aici de la ieșirea spre Buziaș, unde penitenciarul are zece hectare și de unde putem lua 5.000 – 7.000 de metri pentru a construi arhiva”, a declarat ministrul Tudorel Toader la Timișoara.

Comentarii

comentarii