Acasă Cultura Ministrul sporturilor, Eduard Novak, vine la Zilele Culturale Maghiare din Timișoara 

Ministrul sporturilor, Eduard Novak, vine la Zilele Culturale Maghiare din Timișoara 

DISTRIBUIȚI

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara vor avea loc, între 22 – 25 septembrie 2022, în mai multe locuri din zona centrală a Timișoarei.

Cu acest prilej, vor susține conferințe și vor avea întâlniri cu cetățenii maghiari  invitați printre care Eduárd Novák, ministrul sportului, Gyula Winkler, europarlamentar, Lajos Aáry-Tamás, Ombudsmanul pentru educație, Magor Dukász și Imre Boros.

“Îi invităm la conferințele noastre pe toți cei interesați de viața publică”, îndeamnă organizatorii.

Literatura este, de asemenea, un element important pentru maghiarii din Timișoara și nu numai, așa că sunteți așteptați cu drag la lansări de carte!

Invitatul va fi Tamás Toót-Holló, redactorul-șef al Magyar Nemzet și creatorul Aranyhajú hármasok, dar vom putea asista și la lansarea de carte a lui István Balázs, Gergely Csoma ne va vorbi despre istoria Banatului și vom putea vedea și expoziția Comorile Timișoarei.

Ți-a fost vreodată dor să te relaxezi, să râzi și să te distrezi? În acest an nu vor lipsi spectacolele culturale și reprezentațiile din cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara.

Sunt așteptați cu drag toți vizitatorii, deoarece dansatorii de muzică populară pregătesc un spectacol captivant în acest an, dar vom avea parte și de un spectacol de operetă, un spectacol de magie și un spectacol  de teatru.

Bineînțeles, distracția este parte integrantă a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara, așa că sunt invitați toți tinerii și  cei care vor să se distreze la Strada Tineretului și la Serata de jocuri. Buna dispoziție, relaxarea și distracția sunt garantate!

Atmosfera specială a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara se datorează și activităților tradiționale din parcul castelului Huniade: vom putea participa la procesiunea cu torțe a tradiționaliștilor, la piesa istorică din epoca turcă, la parada gardienilor tradiționali și la multe alte activități.

 

Comentarii

comentarii