Acasă Actualitate Modelul ”ucidere din culpă”, la botez, propus la Timișoara!

Modelul ”ucidere din culpă”, la botez, propus la Timișoara!

DISTRIBUIȚI

A murit un bebeluș. Avea o lună și jumătate și era din Suceava. O dramă! Preotul l-a scufundat de trei ori în apă, cu fața în jos, copilul plângând… A înghițit 120 grame de apă. Fatal. Model din Evul Mediu. ”În Banat și în Transilvania nu sunteți bine botezați, nu sunteți botezați prin scufundare, cum trebuie. Aveți de făcut multe trebuințe în viață, ca să recuperați…” Așa predica în urmă cu câteva săptămâni preotul Mihai Piroc, din Catedrala Mitropolitană, și el, originar din Moldova, încercând să umilească enoriașii bănățeni și ardeleni.

Hei, cum este, domn părinte, acum că ”modelul Moldova” ucide copii? Preotul care l-a botezat pe bebeluș are acum dosar penal pentru ”ucidere din culpă”. Cică ar fi respectat ”rânduiala”. Adevărat? Care rânduială? Nu este prima oară când mor copiii, în acest fel.

Asta doresc urmașii lui Paisie (Episcopul vicar cu dosare penale la DNA pentru manipularea unui proiect cu fonduri europene), să ne mutileze tradițiile, să falsifice codul european și profund latin al Liturghiei din Banat, să ne boteze copiii ”după rânduiala” răsăriteană, rusească, bizantină, pe care nu o s-o acceptăm!

O ”înțeleaptă” din Mitropolia Banatului, cu aere de sfătoasă, un fel de ”maică -soră”, din Argeș, joacă rolul pervers al cunoscătoarei celor sfinte. Ea dă indicații, ce să se scrie, ce nu, cum să înțelegem mesajele oamenilor lui Paisie, expunându-l, din păcate, expunând, din păcate, persoane mai importante din structura ierarhică. O invit să-l apere pe preotul din Moldova, ucigașul involuntar al unui bebeluș.

Aici, ne respectăm tradiția, cu sau fără voia celor inculți, a celor veniți nu spre adaptarea, ci spre lichidarea tradițiilor.

Preotul-vicar, Ionel Popescu, membru în Uniunea Ziariștilor Profesioniști, pe care, de fapt îi detestă, nu scrie un comunicat de presă? Poate își mai justifică activitatea în Departamentul de Comunicare! Nu ne spune cum trebuie scufundați, în Banat, bebelușii, la Botez?

Comentarii

comentarii