Acasă Eveniment Moment festiv pentru absolvenţii învăţământului teologic la Caransebeş

Moment festiv pentru absolvenţii învăţământului teologic la Caransebeş

438
DISTRIBUIȚI

la sf. saptamaniiLa sfârşitul săptămânii, au avut loc la Caransebeș festivățile de încheiere a anului universitar pentru studenții Facultății de Teologie, precum și festivitatea solemnă de „predare a cheii” la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din municipiul de pe Timiș.

Cursul festiv a fost susținut de către prof. univ. dr. Gheorghe Popovici, prorector la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița și pr. lector univ. dr. Florin Dobrei, în sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului, în prezența ierarhului, a conducerii Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, a cadrelor didactice, a masteranților și studenților care au fost însoțiți de familiile lor.

A urmat apoi festivitatea de „predare a cheii”, de asemenea, toți studenții au primit diplome, iar cadrele didactice flori.

Și la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș au avut loc manifestări închinate sfârșitului de an școlar. Astfel, la orele prânzului, în fața paraclisului episcopal cu hramul „Sfinții Împărați Constatin și Elena” din Caransebeș, locaș bisericesc amplasat în incinta Seminarului Teologic din Caransebeș, în prezența cadrelor didactice și a elevilor, a avut loc festivitatea solemnă de „predare a cheii”. Elevii clasei a XI-a au primit din partea colegilor care vor absolvi anul acesta, în mod simbolic, cheia Seminarului Teologic, urmărindu-se prin această frumoasă și veche tradiție „predarea ștafetei” și continuitatea activităţii prestigioasei instituții de învățământ teologic a Banatului Montan.

Comentarii

comentarii