Acasă Cultura “Mulțumesc, domnule profesor!” – o carte omagiu pentru profesori în pandemia COVID

“Mulțumesc, domnule profesor!” – o carte omagiu pentru profesori în pandemia COVID

1148
DISTRIBUIȚI

O carte pe zi! “Mulțumesc, domnule profesor!” este una dintre poveștile cele mai emoționante ale Patriciei Polacco, un omagiu adus tuturor profesorilor care schimbă în bine viața elevilor lor, apărută în luna februarie la editura Frontiera.

Cartea cu mare interes printre timișoreni spune povestea adevărată a scriitoarei Patricia Polacco, care a suferit de dislexie în copilărie. Traducerea este semnată de Camelia Vida-Raţiu, traducătoare loială a acestei îndrăgite autoare.

Personajul principal din “Mulțumesc, domnule profesor!” este micuța Trisha, care își dorește mult să citească. Din păcate, literele i se încurcă în fața ochilor ori de câte ori ia cartea în mână. Iar când încearcă să facă adunări sau scăderi, socotelile ei seamănă cu niște turnuri gata să se prăbușească.

Deși are tot sprijinul de la bunica ei, Trisha suferă și începe să creadă că e grea de cap… Viața Trishei se schimbă odată cu sosirea unui nou profesor la clasă, care îi dă încredere și îi arată cu blândețe un nou mod de a învăța.

“Cărțile Patriciei Polacco emoționează întotdeauna, pentru că în spatele lor se află povești adevărate din viața scriitoarei. Această carte dedicată domnului profesor din copilărie este cu atât mai actuală în zilele noastre, când ne întrebăm cu toții cum ar trebui să arate un educator de care copiii noștri să prindă drag.”, scrie Ileana Achim, director editorial.

Patricia Polacco este autoare și ilustratoare americană pentru copii. Provenită dintr-o familie cu tradiții culturale mixte (irlandeze după tată și ruso-evreiești după mamă), Patricia Polacco a crescut împreună cu bunicii, înconjurată de poveștile și amintirile lor. A scris peste 100 de cărți pentru copii, toate inspirate din copilăria ei și impregnate de nostalgia tradițiilor familiale.

 

Comentarii

comentarii