Acasă Actualitate Mutare șoc în Justiție! De ce vine la Timișoara Cristian Lazăr, procurorul...

Mutare șoc în Justiție! De ce vine la Timișoara Cristian Lazăr, procurorul lui Iohannis

1144
DISTRIBUIȚI

Mandatul de procuror șef adjunct al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică al lui Cristian Lazăr s-a încheiat.

Dosarul în care a fost reclamată Carmen Iohannis urmează să fie repartizat unui alt procuror.

Cristian Lazăr va reveni la Timişoara, iar dosarul pe care il avea in instrumentare urmează a fi repartizat de şeful secţiei unui alt magistrat.

Carmen Iohannis a fost citată de două ori în acest dosar, însă nu s-a prezentat la audieri. La prima citare, soţia lui Klaus Iohannis nu a mers la audieri din cauza unei deplasări externe, iar la a doua a invocat probleme de sănătate, scrie stiripesurse.ro.

Dosarul in care a fost citata Carmen Iohannis a fost deschis ca urmare a unei plângeri formulate pe numele soţilor Iohannis si al unui notar este instrumentat de Parchetul General.

Notarul reclamat, Bucsă Radu Gabriel, a fost audiat, fiind ridicate documente de la cabinetul lui notarial. Totodată, magistratul a solicitat dosarele instrumentat la PCA Alba Iulia pe numele lui Carmen Iohannis.

Redacţia Lumeajustitiei.ro a depus sesizare penală la DNA împotriva soţilor Klaus şi Carmen Iohannis la începutul lunii mai, in sesizare fiind vizat si un notar. Faptele sesizate sunt abuz în serviciu, fals, spălare de bani şi grup infracţional organizat, privind obţinerea nelegală a sumei de 320.000 euro.

Plângerea vizează două imobile din centrul Sibiului, în posesia cărora familia Iohannis ar fi intrat începând cu anul 1999, autorii menţionând că de pe urma închirierii unuia dintre acestea ar fi încasat 320.000 euro.

“În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere. Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanţe ilegală”, arată luju.ro în plângere.

Comentarii

comentarii