Acasă Actualitate Muzica schimbă oameni, leagă continente şi metamorfozează Universul, aducându-l mai aproape de...

Muzica schimbă oameni, leagă continente şi metamorfozează Universul, aducându-l mai aproape de Divin

DISTRIBUIȚI

La Castelul de la Salbek, de pe Valea Mureşului, la doi paşi de Săvârşin, două doamne au dat un nou vibe locului, duminică.

Una dintre ele, Ana Maria Mihăescu, primul director al Fondului de Investiţii al Băncii Mondiale (IFC) pentru România, plasată de Forbes pe locul III în “Top 50 cele mai influente femei ale României”, iar cealaltă, doamna Chang Oh, profesor de drept la Georgetown şi investitor în Romania, şi-au dorit şi au făcut efortul de a repoziţiona Castelul de la Salbek în universul turistic şi cultural al României şi Europei.

Aproape 200 de invitaţi au fost prezenţi la evenimentul Opera Festival Masterclass, organizat pe domeniul de 17 hectare al castelului, între care rectori de universităţi, europarlamentari, directori de instituţii şi de corporaţii, profesionişti remarcabili, oameni de cultură şi oameni de business din Bucureşti, Timişoara, Arad şi din întreaga ţară, dar şi străinătate.

“Piesele grele” care au atras publicul au fost mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramón Vargas şi soprana Leontina Văduva.

Din 23 august, cei trei au pregătit, în România, tineri muzicieni din întreaga lume, la International Salbek Opera Masterclass, aflat la prima ediţie. Este un masterclass cu participare internaţională, unde 22 de cursanţi au avut oportunitatea de a studia tehnici de canto şi interpretare împreună cu trei muzicieni de talie internaţională.

Comentarii

comentarii