Acasă Actualitate Muzicienii de la Filarmonica Banatul se consideră umiliți de conducerea instituției

Muzicienii de la Filarmonica Banatul se consideră umiliți de conducerea instituției

2139
DISTRIBUIȚI

Organizarea deficitară a concertului extraordinar care va avea loc, vineri 31 iulie, la ora 21.00, în Parcul Rozelor din Timișoara, continuă să provoace mari nemulțumiri din partea membrilor orchestrei, încă de dimineață, la repetiții.

Dorel Iuga, președintele Sindicatului din cadrul Filarmonicii Timișoara, susține că artiștii sunt supuși iarăși la umilințe fără margini, începând chiar de vineri dimineață.

Pe un soare insuportabil, la temperaturi de aproape 30 de grade, ei încă continuau să aștepte punerea la punct a instalațiilor pentru a începe repetițiile, deși sindicatul a atenționat conducerea instituției să înceapă repetițiile mult mai devreme, când încă era răcoare afară, dimineața.

Situația este cu atât mai gravă și sfidătoare, cu cât invitat special la eveniment este o mare personalitate artistică mondială.

Dorel Iuga a declarat, vineri 31 iulie 2020, la ora 10.15, următoarele:

”Noi avem repetiții vineri 31 iulie, dimineața, în Parcul Rozelor. Eu am cerut să se facă mai devreme pentru că nu putem să cântăm în soare, fiindcă avem instrumente de valoare și multe sunt proprii, ale noastre.

E ora 10.15 și încă așteptăm să se pună microfoanele. Încă se trag fire pe aici. E o umilință fără margini față de artiști și față de invitatul special și o lipsă crasă de respect din partea conducerii Filarmonicii.

Totuși avem o personalitate mondială cu noi, dar e o bătaie de joc. Nimănui nu-i pasă de acest aspect. E batjocură și din partea Primăriei Timișoara și din partea conducerii Filarmonicii Banatul. Pur și simplu își bat joc, nu numai de noi, artiștii, membrii orchestrei, ci și de această personalitate mondială care este alături de noi, la concertul din Parcul Rozelor.

Conducerea filarmonicii nu are de gând să își asume responsabilitatea de situația prin care trecem, în această zi caniculară. Vreau să mai spun că artiștii filarmonicii chiar vor să cânte, dar vor condiții decente și respect din partea conducerii filarmonicii și a Primăriei Timișoara.

Domnul manager a fost reevaluat cu 10 de către domnul primar, dar iată ceea ce face, astăzi, cu artiștii și cu invitatul special, personalitatea artistică mondială: ne umilește și își bate joc de noi!”, a mărturisit Dorel Iuga.

Comentarii

comentarii