Acasă Editorial Nefericit final de an pentru primarul Robu!

Nefericit final de an pentru primarul Robu!

DISTRIBUIȚI

Sfârșitul anului 2019 îl găsește pe domnul Nicolae Robu, primarul Timișoarei, într-o nouă destinație exotică, alături de ”prietenul” Dinulescu. Am pus ghilimele pentru poziția ingrată a celui care, în ultima vreme, era în două luntre, ba cu GRAL, ba cu oamenii primarului. Fiica domnului Dinulescu este una din cele aflate pe lista propusă de Robu pentru preluarea conducerii unei importante agenții deconcentrate, cea de mediu! Doamne, ce de planuri date peste cap! Mai întâi, Orban nu va accepta lista, ea a fost dată public de mass – media, ce să caute niște nepregătiți în funcții de conducere de acest tip? Urmau să apere producătorii de urlete din oraș? Sau murdăria de pe străzi? PNL face ceea ce a criticat PSD-ului? Nu pot accepta, ca cineva care gândește liberal.

Scurtă distracție, scurtă bucurie, nesusținută de legi și norme!

Domnul Robu a fost trimis în judecată de DNA, pentru nerespectarea Legii 112. Știm din Statutul PNL, (pe care Ludovic Orban l-a RSPECTAT cu decență, când era judecat, dându-și demisia din conducere) că la trimiterea în judecată a unui membru PNL cu funcție, acesta trebuie să demisioneze, până la terminarea procesului. Se poate întoarce, dacă se termică pozitiv pentru inculpat. Mai știm, tot din statut (pe care l-am citit cu atenție!), că dacă trimiterea în judecată are loc cu șase luni înaintea alegerilor, atunci, cel trimis NU MAI POATE CANDIDA.

Deci domnul Robu nu mai poate candida, din partea PNL, la Primăria Timișoarei. Poate face orice dorește, are libertatea de a alege.

Trebuie să așezăm lucrurile, cel puțin creștinesc, la locurile lor. Nu mă bucur pentru necazul nimănui, dar lupta pentru adevăr trece, adesea, prin ograda unor întâmplări ce par a fi … ghinioanele cuiva. I s-a spus domnului Robu de prea multe ori să nu se alieze cu Ioan Cojocari, cu ”nemuritorul Johnny de la primărie”, care a umplut Timișoara de case țigănești, care a manipulat primari și oameni, habar nu am dacă erau naivi sau le plăcea să pară, dar pe care, sigur, Cojocari i-a distrus!

Din păcate, domnul Robu nu a mai agreat în jurul său persoane care-l puteau sfătui spre binele său, ci dimpotrivă, s-a înconjurat de oameni de nimic: derbedei, fâțe, agramați și agramate, inculți și afaceriști. Tristă ieșite din decorul politic, tristă compoziție a unei părți din imaginea Timișoarei, pentru care vom plânge, cumva, împreună.

Păcat, domnule Robu! Poate era mai bun un Crăciun creștin, așezat, cu colinde, cu pace….

Comentarii

comentarii