Acasă Actualitate Nesimțire și incompetență, în cartierul Dacia Timișoara !!

Nesimțire și incompetență, în cartierul Dacia Timișoara !!

453
DISTRIBUIȚI

Andrei Alin Gorscovoz atrage atenția despre o situația greu de acceptat, într-un oraș capitală culturală europeană, așa cum vrea să fie Timișoara. Totul s-a întâmplat, luni, la ora 8.30 la intersecția străzilor Timiș cu Stelelor, în cartierul Dacia. În această conjunctură, el spune că aici este vorba de nesimțire și incompetență!

Iată declarația lui Alin Gorscovoz: ”Când văd astfel de imagini mă gândesc automat la nesimțirea unora dintre concetățenii noștri și la incompetența administrației locale de a găsi soluții pentru că astfel de imagini să dispară din cotidian.

Luni, ora 8.30 la intersecția străzilor Timiș cu Stelelor, un loc binecunoscut pentru depozitarea ilegală a deșeurilor rezultate din renovarea apartamentelor, a apărut o grămadă de mobilier. Asta în condițiile în care, duminică la ora 20 locul era gol.

Despre astfel de indivizi s-a scris mult și nu are rost să repet epitetele cu care ar merita să fie catalogat pentru gestul său, ci spun atâta: sunt iremediabili pierduți pentru societate și singura soluție de convingere pentru a respecta regulile de conduită dintr-o societate este una coercitivă.

Aici, intervine rolul statului, în speță administrația publică locală, prin reprezentanții săi aleși sau numiți, și care sunt plătiți tocmai pentru a lua astfel de măsuri”, atenționează cetățeanul Gorsovoz.

În același timp, el vine și cu o soluție pentru a se rezolva problema sau situația să fie sub control: ”Soluția este una simplă, chiar dacă costisitoare la început, instalarea de sisteme de supraveghere video pentru prinderea și sancționarea unor astfel de indivizi.

În paralel este nevoie de campanii de informare intense prin care să li se comunice cetățenilor modalitățile prin care pot să se scape de obiectele inutile, campanii derulate atât prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă cât și prin colaborarea strânsă cu asociațiile de locatari. Desemnarea unor persoane din partea executivului primăriei care să se ocupe de problemele din cartiere era un pas pentru rezolvarea acestora, de aceea am și salutat ideea de a înființa posturile de ”manageri de cartiere” , evident nu cu această denumire.

Din păcate, această numire tărăgănează, și mai grav fiind faptul că se zvonește ca în astfel de poziții să fie numite persoane afiliate politic la USRPLUS și care se vor axa în principal pe o intensă propagandă în favoarea actualei administrații.

Poate sunt numai zvonuri…

P.S. La 1,7 km distanta de locul unde nesimțitul ăsta și-a aruncat gunoiul este un centru de colectare al RETIM, special pentru astfel de tipuri de deșeuri”, încheie Alin Andrei Gorscovoz.

Comentarii

comentarii