Acasă Politica Nicolae Ciucă: ”Luni se va decide candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş”

Nicolae Ciucă: ”Luni se va decide candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş”

DISTRIBUIȚI

Interese personale, probleme locale, necesitatea câștigării alegerilor, acestea sunt cuvintele cu care liderul PNL, Nicolae Ciucă, a răspuns, la Timișoara, despre scandalul candidatului unic la șefia CJ Timiș. Protestul lui Nica, respectiv a filialei Timiș a PNL, a fost minimalizat de președintele partidului, acesta admițând, totuși, că o decizie finală se ia luni.

Deși un număr mare de membri, primari, consilieri locali și județeni liberali, au fost alături de Alin Nica, condamnând decizia de a-l impune pe social-democratul Alfred Simonis, să ia locul de candidat la președinția CJT, Ciucă a încercat să reducă importanța acțiunii. A spus că e doar un eveniment local, care nu ar conta prea mult în ecuația generală, la nivel național, unde binele țării ar conta.

Totuși, a admis că a discutat cu Nica, la București, și a spus că o decizie finală asupra subiectului candidatului comun decis la nivel național se va tranșa luni.

„Este o chestiune care din punctul meu de vedere se va rezolva și am transmis transparent și clar. Urmează luni să avem o ședință în coaliție. Ne interesează să găsim cea mai bună formulă astfel încât să câștigăm primăriile reședință de județ acolo unde nu avem primari. Cum la Capitală am găsit o formulă prin care ambele partide să asigure implicarea și sprijinul politic pentru un proiect”, a declarat Nicolae Ciucă.

Situația nu e singulară a Timișoara. Iar în ceea ce îl privește pe Nica, a vorbit despre interese personale.

La fel vom face și în Timișoara, Brașov și Bacău. Când vine vorba de interesele personale, nu trebuie să le generalizăm, ci să ținem cont de scopul politic. Mai presus decât noi este interesul și obiectivele partidului.”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

El a încercat să găsească și o eventuală … vină, dacă nu se vor câștiga alegerile. În mod ciudat, tot filiala locală va fi de vină, deși opțiunea a fost impusă de la București. E pentru că nu se implică total, spune liderul PNL.

„Răspunderea este a filialei pentru că aici nu e vorba doar de ce se întâmplă la nivel de persoană, de lider de filială, e vorba de întreaga filială. E o chestiune care vizează mobilizarea întregului partid. Conducerea centrală are obiectivul care vizează harta întregii țări.”, a mai subliniat Ciucă.

Comentarii

comentarii