Acasă Actualitate Nicolae Robu a băgat Poliţia Locală să facă patrule în Piaţa Traian…...

Nicolae Robu a băgat Poliţia Locală să facă patrule în Piaţa Traian… între orele 14.00-22.00

1783
DISTRIBUIȚI

Mizeria şi ignorarea zonei Piaţa Traian de către primăria Timişoarei s-a răzbunat. Urât. Cu indendierea uui imobil care aparţine administraţiei locale. De zeci de ani, nimeni nu s-a mai interesat temeinic de ceea ce este acolo, li s-au dat locuinţe sociale şatrelor care s-au înmulţit şi totul s-a transformat în ghetou insalubru şi periculos, antisocial.

„Vom continua acţiunile în Piaţa Traian. Noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă în limitele statului de drept, ne-am adresat instanţelor. Eu nu am cum să iau Poliţia Locală şi Poliţia Naţională să descind acolo în forţă, să-i scot pe oameni, că ar fi ilegal. Când obţii sentinţa de evacuare o pui în practică amiabil sau cu executor judecătoresc. Joi am mers acolo cu mandatul de evacuare şi având în vedere că erau mulţi copii, s-a amânat pentru săptămâna aceasta. Avem mandat judecătoresc în spate, că aşa e în statul de drept. Nu sunt mulţumit de legislaţia actuală, dar o respect. Luni am mai primit o hotărâre judecătorească pentru evacuarea unei alte familii şi mai sunt pe rol altele, foarte multe. Aşteptăm sentinţa şi când e emisă trecem la treabă pe teren. Vom anunţa şi DSP despre ce este acolo, este un pericol public. Zone total insalubre, sunt proprietăţi private, dar asta nu înseamnă că cineva trebuie lăsat să devină pericol public. Acei indivizi sunt de o obrăznicie! Când eu am precizat că noi vrem să-i îndepărtăm pe cei care încalcă legea, fac rele, zgomot şi îi deranjează pe cei din zonă, cineva a chemat ’liderul’ de grup şi a apărut Pardalian, de o obrăznicie ieşită din comun. Ba îl invocau şi pe Iisus, ba mai şi blestemau. I-am trimis la muncă. Voi face o întâmpinare spre DSP, pentru că ceea ce este pe proprietatea acelui italian este un  pericol public şi ced că DSP ar trebui să intervină. Noi dăm amenzi pentru clădire”, a explicat Nicolae Robu.

Întrebat de presă dacă nu ar fi oportună cumpărarea acelui imobil, primarul a răspuns că Primăria Timişoara nu se poate transforma în agent imobiliar să cumpere clădiri distruse pe care nu le-ar putea întreţine.

„Am cumpărat campusul C.N. Bănăţean. Nu putem cumpăra nu ştiu ce clădiri din oraş ca să facem ce cu ele? Că nu le putem întreţine şi rămân mizerie? Toată Piaţa Traian a ajuns jalnică, totul pornind de la acea decizie total greşită, ca PMT să repartizeze acele locuinţe unor familii sărace. Trebuia să se anticipeze că odată împânzită acea zonă, va fi scoasă din circuit. Am dat ordin, Poliţia Locală va patrula în Piaţa Traian zilnic, între orele 14.00-22.00.”, a mai spus edilul.

Comentarii

comentarii