Acasă Actualitate Nicolae Trifan, candidatul PNL la Primăria Sânmihaiu Român: ”Au început lucrările la...

Nicolae Trifan, candidatul PNL la Primăria Sânmihaiu Român: ”Au început lucrările la drumul dintre Șag și Sânmihaiu Român!”

DISTRIBUIȚI

Nicolae Trifan, candidatul PNL la Primăria Sânmihaiu Român, anunță că au început lucrările la noul drum dintre Șag și Sânmihaiu Român!

”Vom avea o nouă șosea în comuna noastră! După o lună de la predarea amplasamentului către constructor, un eveniment deosebit de important la care am participat și eu, iată că, în această săptămână, șantierul a fost deschis în vederea realizării noului drum între Șag și Sânmihaiu Român”, a explicat Nicolae Trifan.

Așadar, la finalul lucrărilor, peste aproximativ opt luni, locuitorii din comuna Sânmihaiu Român vor petrece mai puțin timp în trafic.

Investiția în DJ 593C Șag (DJ 593) – Sânmihaiu Român (DJ 591A) aparține administrației județene, CJT, și reprezintă o parte din centura mică a Timișoarei.

Proiectul mai include realizarea acceselor la proprietăți, a unor podețe și a trotuarelor pe secțiunea reabilitată. În prezent, actualul drum are porțiuni pietruite, dar și secțiuni în care nu există structură rutieră sau sistem de colectare a apelor pluviale, toate acestea urmând să fie realizate.

Trifan a concluzionat:

”Acest nou drum va reprezenta o nouă cale de acces între cele două localități periurbane. Parte din Centura mică a Timișoarei, investiția va determina reducerea traficului din zona de sud a orașului. Durata de execuție va fi de 8 luni de la data emiterii ordinului de începere!

Acest drum pentru localitatea este foarte important, fiindcă este o minicentură și facilitează transportul rutier. Acum, toate mașinile care vin din partea Jimbolia aglomerează foarte mult localitatea și atunci pe acest drum se va decongestiona circulația. În plus, avem și multe proprietăți de terenuri agricole acolo care vor căpăta o valoare mai mare!”.

În anul 2018, Consiliul Local Sânmihaiu Român a predat drumul către Consiliul Județean Timiș.

În anul 2022, s-a aprobat documentația pentru tronsonul de drum Sânmihaiu Roman – Șag. Licitația pentru execuția drumului județean Sânmihaiu Roman a avut loc în anul 2023.

Comentarii

comentarii