Acasă Cultura Nocturnalii, în Curtea Franciscană – Doctor Faustus – la Timișoara, cu respectarea...

Nocturnalii, în Curtea Franciscană – Doctor Faustus – la Timișoara, cu respectarea regulile anti-covid 19

1293
DISTRIBUIȚI

Trăim o vreme în care regulile ”lumii noi” și nevoia de artă, teatru, muzică au o relație ambiguă. 

Nocturnaliile Arte-Factum în Curtea Franciscană  (str. E. Ungureanu nr. 1, Piața Libertății) Timișoara continuă luni, 14 septembrie 2020, la ora 20,   cu  Doctor Faustus.

Este vorba de theater-concert ce abordează pactul mefistofelic dintr-o perspectivă nouă, un Faust contemporan, cu disonanțele și acutele lumii sub semnul terifiant al imprevizibilului.

Kocsárdi Levente a compus muzica, a regizat  și interpretează acest spectacol, bazat pe capodopera omonimă a lui Thomas Mann.

Criza de inspirație a creatorului, vocația tragică a ratării, fragilitatea și  geniului,  compromisul fatal și eul  supus experienței interioare a timpului, relația dintre neant și etern, disjuncția geniului de schizofrenie sunt temele care alcătuiesc arhitectura acestui inedit concert de muzică contemporană de teatru inspirat de povestea vieții compozitorului Adrian Leverkühn, rememorată de prietenul său intim Serenus Zeitblom.

Actor, regizor și compozitor de muzică de teatru, Levente Kocsárdi  a conceput spectacolul ca pe un proiect muzical evolutiv.

”Orchestra  faustiană” a concertului îi are în componență pe tinerii muzicieni  Sarolta Vass (flaut, mezzo), Cătălin Sidorov (vioară), Ana Pricop (violoncel).  Universul vizual al spectacolului este creația scenografului Mihai Donici. 

Dramaturgia este realizată de Simona Donici. 

Videoartist: Cornel Putan. Proiect de autor, ”Doctor Faustus – live drama music show” se bazează exclusiv pe muzica originală compusă de Levente Kocsárdi  pentru acest  spectacol.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului Nocturnalii în Curtea Franciscană,  realizat de Arte-Factum, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara.

Parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Toate regulile sanitare de protecție anti-covid 19 prevăzute legal vor fi respectate cu grijă și  strictețe. În acest context, locurile la spectacol vor fi limitate, iar accesul se va face exclusiv prin rezervarea (la tel. 0752 111 807) brățărilor de acces.

Comentarii

comentarii