Acasă Actualitate Noua arenă pentru rugbiştii de la Timişoara Saracens, împotmolită în promisiuni şi...

Noua arenă pentru rugbiştii de la Timişoara Saracens, împotmolită în promisiuni şi licitaţii

2223
DISTRIBUIȚI

De fiecare dată când se lansează o nouă idee de proiect de investiții la Timișoara, primarul Nicolae Robu vrea să arate, prin orice mijloace, de la manipulare, la atac la persoană, că doar el poate să realizeze ceva. De la stadioane, la săli de sport și parcări, totul poate fi realizat doar de, sau cu, implicarea primarului. Doar că la realizări efective, și nu doar vorbe și studii de fezabilitate, primarul Robu stă cam prost. Este și cazul unui nou stadion pentru fotbal și rugby pe care îl tot promite de vreo trei ani.

Pentru că actualul stadion Gheorghe Răşcanu din Timişoara, unde se antrenează campionii rugbişti de la Timişoara Saracens este impropriu pentru antrenamentul unei echipe care a făcut performanţă şi cu care ne place să ne mândrim, iar pe Dan Păltinişanu este cam la fel, mai ales când îngheaţă gazonul, municipalitatea a promis un teren nou. Primarul Nicolae Robu anunţase prima dată arena în zona bazei sportive CFR din zona Gării de Nord. Dar, pentru că terenul nu era „curat” şi pentru a nu apărea procese, edilul a revenit şi a schimbat locaţia viitorului stadion, în Calea Buziaşului, pe un teren în campusul Electrotimiş, care este în paragină.

„Vom demara realizarea unui stadion care va fi dedicat rugby-ului. Este vorba de un teren lăsat în paragină. Stadionul va fi conceput în etape. Iniţial va fi unul mic, de 5.000 de locuri, dar va fi gândit în aşa fel încât să poată fi şi extins în etape până la 15.000 de locuri. Acest stadion ni-l asumăm noi, pe bugetul local (…)”, spunea Nicolae Robu în urmă cu aproape trei ani.

Numai că totul a rămas la faza de promisiune, împotmolit în faza de licitaţii.

Proiectul tehnic pentru Zona sportivă şi de agrement Calea Buziaşului prevede construirea unui bazin de înot în aer liber, teren de rugby/fotbal, tribune şi alte amenajări exterioare (…). Deși licitația pentru alegerea proiectantului trebuia să se încheia încă din luna februarie, conform licitația.ro totul a fost amânat până la 15 august 2018. Prin urmare sunt slabe șansa ca lucrările să demareze până în 2020.

Comentarii

comentarii