Acasă Actualitate Nouă problemă penală la Primăria Timișoara. Stațiile de încărcare pentru mașini electrice,...

Nouă problemă penală la Primăria Timișoara. Stațiile de încărcare pentru mașini electrice, amplasate fără respectarea legii

DISTRIBUIȚI

Consilierul local social-democrat Radu Țoancă anunță că Primăria Timișoara are o nouă „problemă penală”. Ar fi vorba despre stațiile de încărcare pentru mașini electrice, care ar fi fost amplasate ilegal în zona centrală, fără studiile de descărcare arheologică pe care le cere în astfel de cazuri Direcția Județeană pentru Cultură. Consilierul local și-a anunțat descoperirea într-o postare pe rețelele de socializare.

Țoancă spune că ar fi vina unui angajat din primărie – unul „zelos, care a sărit printre primii în barca noilor stăpâni. Astfel, social-democratul explică: dosarul penal va fi deschis pe numele șefului Serviciului Protecția Mediului din cadrul Primăriei Timișoara. În final, consilierul local se întreabă dacă administrația Fritz va fi „consecventă” și îi va trata pe angajații care au greșit modul de amplasare al acestor stații de încărcare cum a fost cu patronii de terase care ocupau ilegal domeniul public sau cu constructorii care murdăresc drumurile.

Iată ce spune mai exact Radu Țoancă:

„O nouă problemă penală la Primăria Timișoara!

Stațiile de încărcare pentru mașini electrice , amplasate fără respectarea legii

S-a redeschis sezonul problemelor penale pentru o serie de acțiuni și activități ale administrației Fritz. După ce peisagista-șefă a pierdut procesul ( în prima instanță ) cu ANFP și a plecat din funcție, un nou scandal cu iz penal a izbucnit zilele trecute și îl are ca protagonist pe un funcționar zelos, care a sărit printre primii în barca noilor stăpâni, fiind unul dintre liderii sindicatului pro-frițist din PMT. Numai cum aproape niciodată pupincurismul nu garantează profesionalismul în funcție, s-a întocmit un dosar penal de toată frumusețea pe numele șefului Serviciului Protecției Mediului din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara. Acesta a dat undă verde amplasării celor 16 stații de  încărcare pentru mașini electrice pe domeniul public, deși în avizele eliberate de Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național a județului Timiș pentru amplasamentele din zona centrală era nevoie de studii de descărcare arheologică. Acestea nu s-au făcut, stațiile au fost amplasate ilegal, iar în acest caz legea este extrem de strictă și prevede începerea urmăririi penale a persoanelor sau instituțiilor care se fac vinovate de eludarea condițiilor legale.

Rămâne de văzut dacă la nivelul PMT se vor decide măsuri administrative pentru cei care s-au grăbit nejustificat și au plasat într-o zonă penală o problemă de maximă importanță pentru comunitate sau, dimpotrivă, ei vor fi premiați pentru obediența de care dau dovadă în a fii pe placul șefilor! Nu de alta, dar administrația Fritz pozează în intransigentă cu cei care încalcă regulile pe domeniul public (terase, construcții ilegale, firme care murdăresc drumurile, etc) și în acest caz ar trebui să fie consecventă și cu ea însăși atunci când vorbim de fapte cu iz penal!”.

Comentarii

comentarii