Acasă Actualitate Nu au trecut decât trei săptămâni și useriștii au și înlocuit unul...

Nu au trecut decât trei săptămâni și useriștii au și înlocuit unul dintre noii membri ai CA-ului STPT

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 6 aprilie, într-o nouă ședință de îndată, consilierii locali din Timișoara au votat un nou „administrator provizoriu” în consiliul de administrație (CA) al Societății de Transport Public Timișoara, schimbat complet pe 16 martie. Este vorba despre Marius Igaș, care i-a luat locul demisionarului Cosmin Buzan. Acesta din urmă este președintele USR Sânmihaiu Român și unul dintre cei doi membri care aveau cazier judiciar. Despre Igaș, în schimb, chiar și consilierii din opoziție a avut cuvinte de laudă.

Totuși, după cum era de așteptat, nu au putut fi evitate contrele între peneliști și useriști. Primul care a luat cuvântul a fost Adrian Lulciuc: „Din câte îmi aduc aminte erau doi distrugători ai STPT-ului cu aceeași problemă. Se pare că pe unul nu ați vrut să îl împrumutați financiar; probabil că pe celălalt, da. Mă întreb de ce nu l-ați împrumutat și pe el ca să nu mai ajungem în situația asta. Vreau încă o dată să le atrag atenția colegilor din Consiliul Local că se dovedește a «n» oară că trimiteți în consiliile de adminsitrație, pe lângă faptul că sunt trimiși pe criterii politice în perioada asta de interimat, oameni care nu se califică! Din contră, vă aduc prejudicii de imagine! Vă întreb încă o dată pe dumneavoastră (viceprimarul userist Ruben Lațcău, președinte de ședință – n.r.) și pe domnul Negrișanu, oamenii care împrumutați pe toată lumea: de ce nu i-ați putut împrumuta și pe acești doi colegi?”.

Deși Lațcău s-a făcut că nu înțelege despre ce este vorba în această ultimă remarcă a lui Lulciuc, viceprimarul liberal Cosmin Tăbără a lămurit situația: era o referire la împrumuturile date în campania electorală de membrii USR altor colegi de partid, în ideea că vor recupera aceste sume după alegeri, așa cum prevede legea în cazul partidelor care trec de pragul electoral.

Cum iar au existat mici probleme cu platforma online de votare, a fost și timp de alte contre. Nu mai puțin de o oră au durat acestea. Pe scurt, Lațcău iarăși a ținut o teorie despre clasa politică a ultimilor 30 de ani. În discursul viceprimarului userist au fost, bineînțeles, atacuri la adresa unor funcționari publici cu „mandat pe viață în fruntea unor instituții”, dar și cel puțin o greșeală lingvistică: cuvântul imaginar „ipocrizenie”, fapt remarcat de Dan Diaconu. Nu ar fi prima dată când Lațcău folosește acest cuvânt.

În rest, de-a lungul ședinței de miercuri a mai fost un moment – să zicem – tensionat: prelungirea contractului de audit la Horticultura. Aici, discuțiile nu au avut neapărat caracter politic, ci s-au concentrat pe felul în care sunt înțelese anumite prevederi ale documentului în cauză.

În aceeași ședință, de mai multe ori, consilierii locali de opoziție au punctat faptul că orice hotărâre aprobată astăzi poate fi ușor atacată și anulată, în baza argumentelor aduse de prefect în adresa trimisă primăriei în urmă cu câteva zile. Acest document indică faptul că există semne de întrebare cu privire la hotărârile luate în ședințe extraordinare convocate de îndată. Acest tip de convocări se poate face doar în cazuri excepționale. În cazul organigramei, prefectura consideră că nu a fost suficientă justificarea dată cu acea ocazie.

Comentarii

comentarii